neljapäev, 30. aprill 2015

20.04-30.04. Artes




On tavapärane, et  enamik gümnaasiume peab aprilli viimastel nädalatel, meie koolis siis 23.04 abituuriumi lõpukellapäeva.
Pika keskkkoolitee traditsiooniliseks õppepäevade lõpuks on  väljakujunenud rituaal kaheteistkümnendike niinimetatud väikeseks muutumine - tutipäev. Plikalikud neiud patsides, tuttides, kaisukarude ja kirjude seelikukestega; noormehed põlvpükstes, kikilipsudes, põnnilik varustus kaasas. Õpilased tegutsesid koridorides, kõndisid nende õpetajate tundidesse ja tervitasid neid, kes aastate jooksul neile tarkust külvanud. Abituriendid viibisid mitmetes esimese klasside tundides - nii nagu nemad tõid esimese klassi lapsed sügisel aulasse, aitasid esimeste klasside lapsed suurtel viimase koolipäeva meeldejäävaks teha.
See oli õppuritele meeldejääv, sest nüüd järgnevad eksamid ning eritunniplaanide alusel otste kokkutõmbamine - üks etapp hakkab päädima ning avanemas on uued uksed.
Hetk enne suurt jõukatsumist
Kuid enne neid avanguid nähes ja kuuldes, tuleb teha abiturientidel hulk riigieksameid ning esimene neist, eesti keele riigieksam, toimus 27.04. 10.00 alanud eksam nõudis nii pingutust ning abituriendid tunnistasid - see oli tõeline küpsussamm.  Nüüd jääb vaid üle tulemusi oodata.

Kuid lisaks abituuriumiaskeldustele toimusid koolis veel mitmed sündmused, võistlused, asjaajamised. Igal koolil on olemas tervisenõukogu, mille ülesanneteks on tervisega seotud mõttekohtade laiemale ringile teadaandmine: ka meie hoolime. Tervisest, ohutusest ja miks ka mitte - südamest. Südamenädala raames valmistasid kõik klassid südame hoidmiseks, tervisliku elustiili propageerimiseks mõeldud plakatid, mis vastava õpilasrühma koduklassi ust ilmestasid.
 
Arte Gümnaasiumi eelkool päädis samuti. Särasilmsetele tulevastele koolilastele oli see ilmselt üks mitmetest lõpetamistest, kuid seda kindlamini meeldejääv hetk. Kohtumisteni sügisel, kui esimene klass märgib praeguste eelkoolilõpetajate täiesti uue eluetapi algust
Tegusad õppenädalad suubuvad töörohkesse maikuusse ning hea on tõdeda, et enne lõplikku pingutust eelneb pisut lõõgastust pakkuv pikk nädalavahetus.
Meeleolukaid lugemiselmusi.

Kommentaare ei ole: