laupäev, 3. oktoober 2015

Muusikapäev; õuesõpe; õpetaja saavutused; koolinoorte murdmaajooks - TAG 28.09 - 02.10.2015

Kestliku hariduse tagab mitmekülgsus ja valikuvõimalused, see on tänapäeval juba iseenesestmõistetav. Neid valikuid aga tuleb kooli iganädalase ohtrusega ning meie teokas koolipere osales esmaspäeval, 28.09,  mitmetasandilise muusikapäeva võrratul kontserdil. Kontsert oli pühendatud nii rahvusvaheliselt peetavale muusikapäevale, kui Arte gümnaasiumi nimepäevale. Mitmetasandiline oli üritus aga seetõttu, et erilise meeleolu tekitasid suisa kolm loomeelementi - Katri Rebane ja Peeter Rebane, kes rääkisid lugusid loomadest ja sellest, kuidas nad lõpuks "Kevade" filmini jõudsid ning pikkisid iga loo vahele mõnusalt emotsionaalse helipala. Samal ajal aga joonistas kõigile nähtavalt  kunstnik Kerstin Hallik oma meisterliku käega klaveriloomi. Kogu muusikaline etteaste oligi just sama nimega  - "Klaveriloomad" ning kuulajaskonnaks olid 1.-6. klassi õpilased, kes meeleolukale üritusele hoogsalt kaasa elasid:
 
 
Sügisesed looduse valikuvõimalused aga viisid algklasside lapsed õuesõppele, kus avastati mitmete võimaluste kaudu nii ümbrust, putukaid kui pimeduses kobamist. 
 



 

Reedesel päeval, 2. oktoobril, toimus muusikapäev vanematele klassidele (7.-12.) ning sealtki kogunes meeleolukaid hetki . Nimelt viisid muusikud folkansamblist RÜÜT õpilased pärimusmuusika radadele rändama.
 
 
 
 
 
 
 
 
  
Lisaks Arte õpilaste sagedastele askeldamistele ja toimekatele argipäevadele, on Arte õpetajapereski väga olulisi momente, mis väärivad märkimist - inglise keele õpetaja Kalr Läll on olnud aastaid tegevuses väitlemises ning vedanud väitlusklubi. Oma töö eest sai õpetaja Läll ka väärilise tasu - karika, mille ulatas talle pidulikult Eesti Vabariigi kultuuriminister Indrek Saar Eesti parima väitlusklubi vedamise eest.
 
 
Pärjatud õpetaja Läll ootab Arte 9ndikke oktoobrikuus avatavasse Arte väitlusringi.  Kohtumised hakkavad toimuma neljapäeviti peale 7. tundi. Osaleda soovijad leiavad õpetaja Lälli ruumist 316.
 
 
 
Ning traditsioone järgiv sportlikkus Arte gümnaasiumis püsib ja see  tõi kaasa mõndagi head - nimelt saavutasid Rasmus Saar 9.b ja Sofia Kosareva 10.a Tallinna Koolinoorte meistrivõistlustel murdmaajooksus hõbemedalid. Koolipere õnnitleb võitjaid ning usub, et edaspidigi on oodata häid tulemusi.
 
Esimene alanud aasta koolikuu on suundunud oktoobrisse. Artelased soovivad jätkuvaks nädalaks kõikidele lugejatele häid elamusi ning turvalist olemist kiiresti pimenevates õhtutes.

Kommentaare ei ole: