reede, 3. juuni 2016

Kenasse suvve suubunult - TAG 09.05-03.06.2016

Vähegi kooliga kokkupuutuvad inimesed teavad - mai kaldub kibekiirete eksamite ja hinnete väljapanemise rägastikuga kuidagi ainult korraks kalendriaastasse vilksama ning peagi ta läinud ongi. Ja päädib ka õppeaasta 2015/2016.
Maisse mahtus abituuriumi matemaatika riigieksam, gümnaasiumi üleminekueksamid ja uurimistööde kaitsmised; põhikooli 6. klasside tasemetööd (uudsel kujul arvutipõhiselt) ja üleminekueksamid.
Küllusesarvest päikest ja soe ilm ei olnud just õpilastele parim, sest lahtistest akendest voogava linnaroheluse sädin viis ikka ja jälle mõtteid muudele asjadele ning sõna otseses mõttes tulipalavatesse päevadesse mahtus ka vahvat õppevälist tegevust.
Mais toimusid Mustamäel, siinse linnosa koolide vahelised  kergejõustiku võistlused, milles osalenud artelased saavutasid märkimisväärselt häid tulemusi: 
Mustamäe linnaosa koolide 3.-7. klasside meistrivõistlustel kergejõustikus said artelased järgmisi kohti:
Matilda Simson (kaugushüppes II KOHT)
Gregor Pürg (60m jooks I KOHT)
3. klassi pendelteatejooks 5 tüdrukut+5 poissi II KOHT
3. klasside kahe individuaalala (60m jooks ja kaugushüpe) kokkuvõttes kaheksa kooli hulgas II koht (508 punkti), kaotades I kohale 3-e punktiga!
Reigo Öeren (60m jooks II KOHT, kaugushüpe I KOHT)
4. klasside kahe individuaalala (60m ja kaugushüpe) kokkuvõttes I KOHT
Liisa Sisa (60m jooks II KOHT)
Demi Link (kaugushüpe I KOHT)
Paul Randaru (60m II KOHT)
Tomm Randaru (60m III koht)
Pendelteatejooksus II KOHT
5. klasside kolme individuaalala (60m jooks, kaugushüpe ja pallivise) kokkuvõttes ülekaalukas I KOHT edestades II kohta 96 punktiga!
Marek Mölder (60m jooks III koht)
Andree Marjamaa (300m jooks III KOHT, 1000m jooks I KOHT)
Egil Ikkonen (kaugushüpe I KOHT)
Marc Egert Ehrberg (pallivise II KOHT)
6. klasside viie individuaalala kokkuvõttes II KOHT
Merilin Kangur (300m jooks II KOHT)
Liisi Laus (300m jooks III KOHT, kaugushüpe III KOHT)
Elisabeth Gorjatševa (pallivise III KOHT)
7. klasside viie individuaalala kokkuvõttes I KOHT.
Kõikidele võitjatele hüva sportlikku edu ka edaspidigi.

Rõõmustavaid uudiseid said Arte õppurid Reijo Roos ja Ragnar Truu kuulda 13. mail, kui toimus Tallinna päev. Noormehed võtsid osa Tallinna Haridusameti välja kuulutatud graafikavõistlusest "Ma (me) õpin kõikjal" ning nende töö arvati kolme parima hulka. Osavat graafilist sütt ka edaspidiseks. 


Õpetajad viisid läbi mitmeid õuesõppetunde, mille käigus tegeleti muul viisil õppetegevusega, kui tavaliselt. Mõõdeti staadione, tutvuti kooli ümbritseva floora ja faunaga, leiti heaks momendiks klassiga teha ka uusi ja põnevaid fotosid.



Kooliaasta auditoorse õppenädala muutis huvitavaks värvikus. Sõna kõige otsesemas mõttes oli koolis värvinädal. Esmaspäeval sinine, teisipäeval roosa, kolmapäeval roheline, neljapäeval punane ning reedel triibuline. Koolipere oli sellest lustakam ja elevil, sest värvinädalaga liitusid ka mitmed õpetajad.









Tunnid küll said läbi, aga viimane nädal sisaldas enamikele klassidele õppekäike Tallinna Loomaaiast ülemereriikideni. Oli telkimist; Jääaja Keskust; Aegnale sõitu, Rootsis käiku, Riiga minekut, jahiga purjetamist - sõnaga sai koolipere uusi ja põnevaid elamusi mitmel pool. 


Juuni esimesel päeval sooritasid üheksandad klassid eesti keele eksami ning samaaegselt toimus Sõpruse puiesteel mitmete eelnevalt registreeritud koolide osavõtul lilleistutuskampaania. 


Kooliaasta eelviimane päev, pesupäev kujunes meeleolukaks ja lärmakaks, mis algas vahva virgutusvõimlemisega koolihoovis ning päädis puhtaks tehtud laudade, seinte, nätsuvabade pinkide, puhastatud ruloode ja põrandatega - ühise meeskonnana tegutsedes said toimetused tehtud.

Ning aktused, parimate tunnustamine, tunnistused  ja... saabuski SUUR SUVI!


9. ja 12. klassid peavad veel mõnda aega olema pingerohkes eksamitules, kuid natukene enne jaanipäeva saavad nemadki suvele jääda. 






Ilusat kooliaasta lõppu, kauneid hetki lugejatele ning kohtumiseni juba kooliaastas 2016/2017



Kommentaare ei ole: