reede, 3. märts 2017

Huvikäigud; võistlused; vastlapäeva tähistamisest; kinokülastusest - TAG 28.02 - 03.03.2017

Märkamatult marssis märts kooliellu, andes oma pidevalt muutuvas päikesepaistest lumehelvesteni ilmaskaalal teada, et kohe on II trimestri finiš ning küsib nõudlikult, miks pole räägitud noist asjust, mida mitmed klassi vahepeal teinud on.
Seda klaarides siis tuleb tõdeda, et udriseid asjatamisi jätkub ka siis, kui põhifookus on olnud muudel suurtel tähtpäevadel ja tähistamisetel.
Nt on 5.b klass üks ütlemata tegus seltskond, kes käis Rocca al Mares bowlingut mängimas ja omavaheliselt neljal rajal võistlemises möödusid tunnid kiiresti, sest see oli lihtsalt niivõrrd pinev, põnev ja  äge.
Paar päeva hiljem aga suundusid mitmedki sellest klassist õpetaja Viia Suurmetsa juhendamisel Tallinna Nõmme Põhikoolis toimunud NUPUTA  piirkonnavoorule, kus õpilastel tuli 5. ja 6. klasside meeskondades  lahendada ristsõnu, valikvastustega ülesandeid, ei-ja ülesandeid, loovusülesandeid ja peastarvutamisülesandeid. Pingelise mõttetegevuse lõppedes jagati Tallinna Tõnismäe Reaalkooliga 40 võistlustules olnud kooli seas  9.-10 kohta.
Tänapäev suisa nõuab, et õpilane peab õpik-õpetaja-klassiruum-tund kaanoni juures kogema ja tajuma maailma erinevate meediumite ja muude vahendite kaudu. Sestap viibisid keskkonna õppesuuna 5.-7. klassid Artis kinos vaatamas filmi "Ühe järve lugu", mis kõneles järvede maana tuntud Soome  veekogudest, sidudes endasse bioloogia, botaanika, mütoloogia, geograafia ning pakkus oma värviküllaste piltide kaudu ohtralt elamusi.
Vanarahva tarkus on, et kui uue aasta esimese noorkuu loomisest on kuus teisipäeva möödas, siis saabuv teisipäev tähistab vastlaid, mille pidamine hõlmab nii herne- või oasuppi, vastlakukleid, vurri ja liulaskmist. 1.b klass tähistas vastlaid aga ühes Kiikhobu lasteaiaga ning selle päeva kohta kirjutas 1.b klassijuhataja järgmist: "Kuigi vihm ja soe ilm oli lumikatet kõvasti sulatanud, jagus Kiikhobu lasteaias seda piisavalt, et teha  1.b klassil koos lasteaialastega väga tore vastlapäev.
Üheskoos lustiti ja panid oma osavus proovile ühe suusaga suusatamisel, liumäest vastlaliu laskmisel, lumehokit mängides, täpsusvisetes  ja saapaviskamisel.
Lahked lasteaiakasvatajad pakkusid kõigile osalistele vastlapäeva lõpul sooja teed ja küpsiseid.
1.B klassi lapsed arvasid, et lasteaias oli vahelduseks jälle väga tore käia.
Täname Kiikhobu lasteaeda toreda vastlapäeva eest!"
Sellised olid siis nüüdiskordsed asjatused Arte kooliperelt.


Kommentaare ei ole: