reede, 21. aprill 2017

Lõpukell; edu võistlustel; loengut doonorlusest ja suhkrust - TAG 17.04-21.04.2017

Ilmaveidrused ei näi heitlikus kevades kuidagi lõppevat, igapäevaselt on oodata üllatusi ning selle kaude ka toiminguid, mis tegu vajavad. 
Vähemalt osadele artelastele tõi aprilli kolmas nädal kaasa mõnes mõttes kurvemad noodid, sest abituuriumi jaoks helises lõpukell. 12-aastane koolitee suubub nüüdsest riigieksamite rajale. 
12. klassi abitureint Kaisa Lomp kirjutas kogetud päeva kohta järgmist: "20. 04 toimus meie koolis tore üritus nagu lõpukell. See oli päev täis meenutusi, toredaid mänge ning pisaraterohket aktust. 12. klassi õpilastel lubati hommikuti kauem magada ning teiseks tunniks kooli tulla nagu esimestel klassidelgi.  
Teise tunni ajal oli meil tore rongkäik kooli pea,l kus jooksime läbi kõik meid õpetanud õpetajate klassid ning laulsime häälekalt lastelaule. Kolmanda tunni ajal oli 12.b klassil koos 1.b klassiga muusikatund, kus laulsime ohtralt laule, ka Taukarit ja Trafficut. Neljanda tunni ajal tegime esimeste ja 12. klasside hulgast segavõistkonnad ning joonistasime meie unistuste kooli. Vahetundides oli meil palju erinevaid ja huvitavaid tegevusi. 
Meil oli lauluvõistlus, kus tüdrukud ja poisid omavahel võistlesid. Peale seda oli toolide mäng, kus oli vaja viiel inimesel nelja tooli peal seistes jõuda teisele poole ruumi. Viimane tegevus oli aaretejaht. Saime vahetunnis joosta kooli peal ringi, üritades leida vihjeid, mis võistkondadele jäeti. Meie kooliaja viimase tunni ajal oli aktus, mis oli ilusasti kokku pandud ning väga armas. 
Seal esinesid esimese, neljanda ja kümnenda klassi õpilased meile erinevate luuletuste ja lauludega. 
Samuti olid ka 12-ndikud ettevalimistanud ühe toreda Buratiino loo. Kõige meeldejäevam oli aktuse juures õpetajate laul. See oli aktuse viimane esitus ning selle ajal oli 12-ndike hulgas palju emotsioone ning kuhjaga pisaraid."
Kool soovib igatahes oma lõpetajatele nobedat sulge, kiiret taipu ning rahulikku meelt pingeliseks eksamituleks.
Samal ajal, kui abituurium oma viimaseid koolitunde pidas, toimus aga taas artelastele väga edukaks kujunenud võistlus: Mustame koolidevahelisel korvpallivõistlusel võitsid  6.-7. klasside poeglapsed esimese koha. 
Koostöös Põhja-Eesti Verekeskuse ja Regionaalhaiglaga oli koolis doonorluse õppepäev. Soovijad said mõõta veresuhkrut ja määrata veregruppi, said kasulikku teavet, miks on kasulik olla doonor ja kuidas sellega saab palju head teha. 
Südamekuu raames toimus  aga 6.-8. klassidele loeng "Magus ja magusained",  Külalislektoriks oli Tallinna Ülikooli terviseteaduste lektor Saima Kuu, kes  rääkis, kuidas õigesti toituda.  Peamine teema olid suhkrud. Räägiti veel süsivesikutest, e-ainetest, valkudest, millised riskid meid seoses suhkruga ohustavad ja kui palju me suhkrut üldse süüa tohime. Õpilased said palju huvitavat teavet ning näpunäiteid suhkru piiramiseks oma toidulaual. 
Kõlab uskumatuna, et järgmine sissekanne on selle aasta aprilli viimane - niivõrd kiiresti on IV veerand ennast kooliaastalõpu poole veeretanud. Uuel nädalal hoiavad artelased abiruutiumile eksamitule esimestel ristsetel pöialt - eesti keeles. Seniks aga jällelugemisteni.

Kommentaare ei ole: