laupäev, 7. oktoober 2017

Aktiivsed koolmeistrid; õpetajate päev; tulemused spordis - TAG 02.10-06.10.2017

2592000 septembri sekundit said minevikuks ning võluvalt sügisene oktoober andis tuld teguderohkusele.
Oktoobri 5. kuupäev on teada ja tuntud kuupäev kõikidele kooliga seotud isikutele. 
Tähistatakse õpetajate päeva ning tuleb ausalt tõdeda - päev oli taas nii lahe, kui see olla üldse saab.  
Hommikut alustanud õpetaja sai kingituseks punase roosi, toimus traditsiooniline aktus, kus vahetati juhtkonna märke, aga veel tegid sedakorda abituriendid nii, et anti tunde 1.-3. klassini. 
Lisaks toimus viktoriin kooli tundmise kohta.


Ajutine direktor käis kontrollimas koolivorme, toimus veel üks viktoriin ning õpetajate ja õpilaste vaheline võrkpall, päeva teine aktus kandis eneses  aga nii lõbusaid kui pidulikke noote - jagati välja tunnustusi möödunud õppeperioodi parimatele õpetajatele ning õpetaja esitasid õpilastele huvitava vahepala selleaastase
kultuuri-ja väärtuspädevusi (r)õhutava  "Vaba inimene vabal maal" temaatilise etteastega. 

11.klassi õppurid aga käisid omanäolist koolmeisterdust kogemas Tammetõru lasteaias, kus noorukid said kätt harjutada väikeste laste ennelõunat sisustades. 11. klassi õpilased kommenteerisid kogemust ise järgmiselt: "Oli väga tore ja vaheldusrikas kogemus. Lapsed võtsid meid kiiresti omaks. Nendega tegeledes tundus nagu oleksimegi lasteaiakasvatajad. Olen kindel, et lastel oli samuti teistsugune ja meeldiv päev.
Sellise võimaluse tekkimisel  soovitan kōigil soojalt proovida. Suured tänud Tammetōru Lasteaiale ja Arte Gümnaasiumile.”
Pingeline päev kulmineerus abituuriumi ja õpetajapere ühise koosviibimisega, mille käigus toimus ka  rühmatöö - missugune oleks Arte  inimesena.
Arte õpetajaskond  on mitmekülgne ka väljaspool koolimaja. Ajalooõpetaja Arvis Kiristaja on olnud mitmeid aastaid seotud Võru eellaseks  peetava  Kirumpää väljakaevamistega ning on osaline Võrumaa Teatajas ilmuva teadusliku artikliteseeriaga kandi arheoloogilistest leidudest.
Kunstiõpetaja Heli Männil aga avati Õpetajate Majas näitus  "Võluv Virumaa", kus on võimalik erinevates tehnikates näha Virumaa looduskauneid paiku, seekord siis pilte, mis seotud veega: Peipsi järv, Soome laht, Narva kosk, Seli soo, Valaste juga. 
Sportimata aga ei saa artelased olla kohe üldse, sest 03.10.17 toimusid Trummis Tallinna Koolinoorte meistrivõistlused krossijooksudes. Põhikooli

arvestuses tuli meie kool kuuendaks, mis on väga hea tulemus. Individuaalselt parima tulemuse jooksis Eliise Luks, kes tuli 1000m jooksus Tallinna meistriks. Gümnaasiumi osas saavutas parima tulemuse Sofia Kosareva, kes saavutas 500m jooksus hõbemedali. 
Õnnitlused tublidele spordiinimestele ja neid innustavatele õpetajatele.
Niivõrd hoogne oligi see koolinädal, mis ennast järgmisteks sündmusteks valmis sirutab.
Grazie per a nova sittimana!

Kommentaare ei ole: