pühapäev, 15. aprill 2018

Tehnoloogiast; lõpukellast; olümpiaaditulemustest; õppekäigust Tartusse - TAG 09.04-13.04.2018

Kevadilmade saabumisega tuli mitmeid udrisid asjaõiendusi, mis vajavad nädalakordset kõnelust. Laulev linnuke, aknast kiirgav päike ja värskelt lõhnav hoovipealne kergitavad mõtteisse meeleolusid eesootavast, kuid enne veel, kui sinna saab, on vaja klaarida toimetused viimasest õppenädalast.
8.a klassi õpilane Sevinc Mämmädli saavutas vabariiklikul ajaloo olümpiaadil Tartus 7.-8. koha.
Tallinna koolide õpilaste arvestuses 1. koht. Teda juhendas õpetaja Arvis Kiristaja. Õnnitlused tubli saavutuse eest. 
Koolis toimus järjekordne Tallinna koolide tehnoloogiaõpetuse võistlus. Üritus sattus kosmonautika päevale, mis inspireeris õpilasi valmistama marsikulgurit. Marsikulgur on labor, mis saadab maale erinevat infot punase planeedi
atmosfääri ning pinnase kohta ning mis liigub tuumaenergia jõul. Õpilaste poolt valmistatud kulgur aga kasutas edasiliikumiseks superkondensaatoritesse akumuleeritud päikesest pärit energiat. Sõiduk pidi läbima keeruka teekonna, vältides erinevaid takistusi. Meie kooli võistkonnal õnnestus pingelises võistluses saavutada kolmas koht. TAG-i esindasid 8. a õpilased Ragnar Truu ning Siim Laupa. Edukat marsikulgerdamist edaspidigi!
Neljapäeval kajasid Arte koridorid ühtepidi
vahvalt, aga teisalt üpriski kurbades helides - järjekordne Arte abituurium pidas lõpukella. Päev kulges väga meeleolukalt - õppurid said pidada tundi esimeste klassidega, neil olid vahvad sportmängud ning lõpuks naljaküllane aktus ja viimast korda koolikella helistamine. Edu abituuriumile eksamitel ning edasiste valikute tegemisel. 
Kümnendikud käisid aga reedel Tartus teadusfestivalil, kus tutvustati väga erinevatel teemadel uurimustöid. Seal sai käia ka töötubades
ning kuulata teadusloenguid. Tegevust jätkus nii noortematele kui vanematele. Festival toimus Eesti Rahva Muuseumis, kus pärast oli võimalik näitustega tutvuda. Päev oli huvitav ja teabeküllane. 
Ainult ühe vaheaja kaugusele jääv suvi on peagi siin, kuid enne veel saabub kooli suursündmus, mille tarvis proovid käivad ikka üsna jõudsalt.
Uute kirjutamisteni nutikuiselt Artelt!

Kommentaare ei ole: