laupäev, 10. november 2018

Kõrge külaline, õppekäik kaladega,teaduskonverentsid, isadepäev, mardisanditused - TAG 05.11-09.11.2018

Ilmselt ka aega tuubeldades ei õnnestuks teha ühel kooliperel ära kõike, mida teha tahaks. Et aga anda nendest tegemistest ülevaadet, mida olemasoleva ajaga sai tehtud, siis tasub lugeda sellendalast sissekannet, sest viie koolipäeva sisse mahtus taas nii mõndagi. 
Esmaspäeval, 5. novembril käis Euroopa Parlamendi liige, endine välis- ja kultuuriminister Urmas Paet 9.-12. klassidele loengut pidamas. Ta puudutas Eesti julgeolekut, veidi ka majandust ning Euroopa Liidu tähtsust Eestile nii majanduslikult kui ka poliitiliselt. Samuti kõneles ta Euroopa Liidu vastastest ning mille pärast nad seda teevad. Härra Paet rääkis ka, miks Eesti majandus ei tõuse ning Itaalia majanduslikust olukorrast. Ta jõudis ka mainida NATOt ning selle tähtsust. Lõpetuseks jagas Urmas Paet moodsaid helkureid, et pimedal ajal saaks õpilased turvaliselt koju. Vahetu kokkupuude kõrge poliitikuga oli mõjus ja huvitav. 
Teisipäeval, 6. novembril, käis 7.c Nõmme loodusmajas kalu lahkamas. Tegelikult tutvuti ka kõigi elusate loodusmaja elanikega – linnud, närilised, kilpkonnad. Populaarseimaks sai õpetaja Lada koer Kullake, kes enamiku ajast kõigi õpilaste süles istumas käis. Kalade uurimisega said kõik seitsmendikud edukalt hakkama. Süda kellelgi pahaks ei läinud ja teadmised kaladest ning merevete soolasusest täienesid. Suur uudis oli  seegi, et merevee soolsust, nagu alkoholi sisaldust vereski, määratakse promillides. Saime teada, et surnumere soolasisaldus on 6 promilli. 
Oli hariv ja huvitav hommik ja kuna õpetaja orienteerumisradarid sellel sompus hommikul kõige ergumad just polnud, eksiti ära nii minnes kui ka tulles. See läks aga tervisliku liikumise arvele. Nii, et lisaks loodusõppele toimus ka hea ja kasuliku integreerimine.
Kolmapäeval, 7. novembril,  toimus Pirita Majandusgümnaasiumis algklasside teaduskonverents "100 teadlast Eestile". 
TAG-st osalesid konverentsil 4.c klassi õpilased
Laura-Marii, Karl Roland, Matthias ja Kaspar. Konverentsil tutvustasid oma mõtteid ja leiutisi noored leiutajad PMG-st ja Tallinna Reaalkoolist ning tõelised teadlased Teaduste Akadeemiast. 
Konverentsile järgnesid erinevad töötoad, kus sai tegeleda helikopteri ehitamisest kuni mobiiliäpi loomiseni. 
Neljapäeval, 8. novembril, peeti traditsioonilist isadepäeva. Kolmandike ja nende klassijuhatajate tehtud kohvik oli nagu presidendi vastuvõtul. 
Kontsert oli sujuv, lustlik ja täiuslikult nauditav. 
Legorobotite, kipsi ja traadi ning purjetama minemise töötoad 1.klassi isadele ja lastele olid ägedad. Taas kord võis võimlas näha südamest lustivaid lapsi ja higist leemendavaid hingeldavaid 2.klassi õpilaste isasid, kes püüdsid kõigest väest oma lippu kõrgel hoida. Kolmandatel klassidel oli au piiluda Arte koolimaja igasse nurka, leidmaks ülesanneteni juhatavaid QR-koode, mille kuuendikud ära olid peitnud. Kogu õhtupoolik adis isadele võimaluse tuletada meelde oma kooliaegset lustimist ning lastele võimaluse oma isaga kvaliteetaega veeta.  Igati kordakäinud õhtu oli.
Reede, 9. novembril, aga kõlasid koridoris  mardilaulud ning taas algklassides peetud maskitamised olid igati vahvad - marti on ikka joostud ning alalõpmata peavad need mardi küüned külmetama....
9. novembril Tallinnas Park Inn hotellis toimunud üritusel said kokku üle 200 koolinoore ja nende vene keele õpetaja üle vabariigi. Festivali peamine eesmärk on tuua kokku eesti- ja venekeelsete koolide õpilased segameeskondades ülesanded lahendama. 

Artest osalesid tänavu 10. Klassi õpilased Aleksandra Makarova ja Darja Žuravljova. 

👨Kuid täna tähistab maailm isadepäeva ja kõikidele isadele meeldivat olekut perede seltsis!
Järgmisel nädalal juba uutes tuultes! 👨


Kommentaare ei ole: