laupäev, 23. märts 2019

Playbox; õppekäik Ämarile , emakeelepäeva parimad- TAG 18.03-22.03.2019

Niisiis saab juba rääkida päriskevadest ja kevadisematest askeldustest, kuigi öösel on temperatuurid üsna madalad ja hommikud veel kargelt libisevad. 
Artelastele tõi see karge libedus kaasa väga mõnusa askelduse - toimus õpilaste üks väga oodatud üritus Playbox 2019. Teist aastat peeti üritust kahes erinevas vanusegrupis - juunior playbox 4.-6.- klassidele ja suurte playbox 7.-12. klassidele.  Juuniorite playboxi võitjad olid 6. klasside ainus ja parim esitus - 6.b; 5. klasside parim - 5.a ning 4. klasside parim - 4.c  
7.-12. playboxi võitis žürii täiesti üksmeelsel otsusel 8.b klass. Võidu tõid läbimõeldud kava, selgeks õpitud liikumine, rõõmus ja särtsakas meeleolu ning originaalne huumor. Säravaimaks tütarlapseks krooniti Kätrin Kuus ja parimaks meesartistiks tunnistati Ragnar Truu. Publikupreemia sai internetihääletuse tulemusel 9.b.  Ürituse sponsorid olid tänavu Eesti Jalgpalliliit, Muhu Pagarid, SuperSkypark, Tal Tech Spordihoone, Eesti Vabaõhumuuseum, Petrone Print OÜ, Nõmme Seikuspark, Valgeranna Seikluspark, Pirita Seikluspark, Urban Classics Estonia OÜ, Tallinna Linnateater, Familon OÜ. Artelased tänavad TAG Õpilasesindust vahva ürituse korraldamise eest ning TAG ÕE tänab osavõtjaid ning sponsoreid osavõtu ja toetamise eest. 
Õppekäik kuulub igapäevase koolielu juurde. Nii ka tõsiasi, et 4.c käis  Ämari lennubaasis. Õppekäik oli üsna mitmekülgne ning andis võimaluse näha näiteks sakslaste hävitajaid üsna lähedalt. Üks oli stardivalmis ja häireootel, kaks lennukit tulid parasjagu õppuselt. Käidi rahvasuus "moosiriiuliks" kutsutud lennukis, mis on päris vanake, aga teenib ikka veel truult Eesti õhuväge. Kuna see lennuk lendab madalalt, siis saab lennuvahendiga teha luurelende. Nähti ka moodsamaid lennumasinaid - õppehävitajaid ja helikoptereid. Loomulikult ei puudunud lennubaasist päästemeeskond, kes tutvustas õppuritele oma uut ja moodsat tehnikat ning tegi  ümber maja ka mõned sõidud. Õpilastele meeldis toimunud üritus väga. 
Kevade saabumine on aga märk nii mõnestki asjast - peagi on 12. klasside riigieksamite kirjutamise aeg; üsna varsti on tulemas kooli suurüritus "Orhidee emale". Kooliaasta aga kestab, õppimist on palju ning uued askeldused leiavad kajastamist uues sissekandes. 

Kommentaare ei ole: