laupäev, 23. november 2019

Ilulugemisest; töövarjudest; huvitavatest tundidest, kadripäevatamistest - TAG 15.-22.11.2019

"Hoolitse sina mõtte eest, küll sõnad hoolitsevad eneste eest," lausub kirjanik Lewis Caroll tuntud lasteraamatu "Alice Imedemaal" lehekülgedel 1865. aastal.
Ning tõepoolest saab sõnadesse panna mõtteid ja mõtetesse sõnu. Ning nende kahe ühendusest sünnivad teod, mida tehakse. Ja nendest tegudest räägitakse. Viimasest sissekandest möödunud nädalasse mahtus huvitavat  ilulugemist, töövarjuks käimist ning tunnipõnevusi. 
Esmalt aga just sellest töövarjutamisest. 9. klasside õpilastel avanes võimalus tutvuda erinevate ametite telgitagustega vahetult sündmuste keskel. 9. klassi õpilased  Grete ja Kaija kirjutavad  oma töövarjuks oelmisest Rukkilille lasteias nii: "Käisime Keila Rukkilille lasteaias Põrnikate rühmas. Päev oli seal väga tore ja tegevusterohke. Lapsed olid ka seal lasteaias
väga toredad ja kutsusid meid mängima, ning isegi joonistasid meile pildi. Õpetaja oli noor, tegeles lastega ja mõtleb neile pidevalt uusi asju välja. Meile näidati ka, kuidas käib eripedagoogi töö ja võimlemistund, ning saime ka ise sellest veidi osa võtta. Meile meeldis väga see, et seal lasteaias oli lastel oma tervitus- ja sünnipäevalaul." 
Oma kokavarjuks olemisest kõneles aga 9.c klassi õpilane Hedlin: " Külastasin töövarjupäeva raames restorani Sardiinid, kus varjutasin peakokka Jaak Hiibust. Nägin tema tavalist tööpäeva ja toidu ettevalmistusi kuni nende lauda saatmiseni. Sain ka ise käed külge lüüa - hakkida ja serveeringule kastet niristada ja peent puru peale raputada. Väga huvitav oli põllega ringi patseerida ja jälgida kõike. Sai palju juttu rääkida ja naerda. Tekkis ka
võrdlusmoment eelmise aasta töövarju kogemusega, restoran Wicca koka varjutamisega, mõlemad huvitavad kogemused. Oli väga tore vaheldus tavalisele rutiinsele koolipäevale. Iga päev ei teki võimalus nii muuseas austrit süüa ja peakokaga juttu puhuda. Soovitan kõikidel valida järgmine aasta endale sobilik amet ja minna seda varjutama!!" 
21. novembril toimus aga taaskordne etlejate konkurss. Sel aastal oli luuletustes kesksel kohal loodus. Osalejaid oli tublisti ( 29 õpilast)! Selgusid kolme vanuseastme parimad. Kõige paremad luuletuste sisse minejad olid: 
*IV-VI klass Margarita Kaetri 5.a, Kaspar Koljak 5.c, Rasmus Kolts 5.d ja Rebecca Lapmaa 4.b
*VII-IX klass Demi Lillinurm 9.c, Sille Liis Mölder 8.b, Katrina Rohtma 7.d
*IX-XII klass Carola Arumetsa 10. SP, Darja
Paenurm 11. SPH, Sandra Maria Prangel 11.TR
Lisaks luuletuste esitamisele valmistasid osalejad vahva üllatuse kooli huvijuht Maris Langile, kes tähistas sel päeval oma juubelit. Õpilaste ja interneti koostöös said õpetaja Marisele edastatud õpilaste poolt internetist otsitud ja rõõmsasti ette kantud sünnipäevasalmid. Meeleolukas üritus päädis heade tunnetega.
6.c klass aga koges kirjanduses natukene uut
lähenemist päevikukirjandusele teemal "Metsik maa" - kui tundides sai loetud ja tegeletud erinevate maadeavastamiste jms, siis mis võiks olla huvitavam, kui ise üks seikslusterohke päevik kokku panna. Sellega igatahes õpilased usinalt tegelesidki. 



Järgmised jutud juba jõuluaegu!!!


Kommentaare ei ole: