laupäev, 23. jaanuar 2016

Arte paadimees; olümpiaad; kunstinäitus Kullos; lõim lumememmedega; võitjate tunnustus; uisuplats: TAG 11.01-22.01.2016

Õppeaasta teine pool on täiemahuliselt käima lükkunud ja kohe on tulnud ka rida sündmusi ning üritusi,  mida artelased tahavad oma lugejatega rõõmsalt jagada.
18. jaanuaril toimus järjekordne Arte Paadimees, kus osalesid õpilased alates 5. klassist. Eelsõitude põhjal jõudu näidanud parimad kutsuti finaali. Arvestus toimus kolmes vanusegrupis ning läbida tuli sõudeergomeetril 500 meetrit.
* 5.-6. klassi tütarlastest võidutses Silvia-Maria Toodu (6.a). Võitja aeg 2.00,4. II koha saavutas Kerttu Sarv (6.a) ning III koha Egle Ojalaan (6.b). 5.-6. klassi noormeestest võitis Marc Egert Ehrberg (6.c). Võitja aeg 1.55,3. II koha sai Kermo Se...
pp (6.c) ning III koha Lauri Vannaasseme (6.c).
* 7.-9. klassi tütarlastest võitis Maria Elisa Tinnuri (8.a). Võitja aeg 1.51,4. II koha saavutas Grete-Christin Veermäe (9.c) ning III koha Mia Marii Kibar (7.c). 7.-9. klassi noormeestest võitis Alfred Mägi (9.b). Võitja aeg 1.31,7. II koha saavutas Cevin Loktionov (9.a) ning III koha Anno Tart (9.c).
* Gümnaasiumi osas võitis neidudest Laura-Liis Tamm (12.c). Võitja aeg 1.43,2. II koha sai Annaliis Strigin (11.b) ning III koha Eva-Maria Tommula (11.a). Gümnaasiumi noormeestest võidutses Art Tomberg (11.b). Võitja aeg 1.30,5. II koha saavutas Enrico Sarnet (10.b) ning III koha Richard Karajev (11.a).
Suured õnnitlused kõikidele võitjatele.

 
Tänapäevane koolikultuur eeldab ka ohtralt lõimumisprojekte. Üks selliseid on TAG sõbraliku naaberkooliga toimunud ühisüritus. Sõbralikuks naaberkooliks on aga  Mustamäe Reaalkool, millega toimus samal ajal, kui artelased sõudmisvõitlsusel tegevuses olid, vahva lumememmede ehitamise võistlus, milles osalesid 6-8. klasside õpilased. 6a klassi õpilane Aiki Rattur kirjutas toimunud sündmuse kohta järgmist:
"Aga alustame algusest...kõige esimese asjana jaotati meid teise kooliga segavõistkondadesse. Sattusime vahvasse võistkonda, kus tiimikaaslased olid väga rõõmsameelsed. Olles kokku leppinud, kuhu meie memmed tulevad, hakkasime aga tööle. Meie läksime suuri palle veeretama ja teised jäid sinna ehitama. Kui juba 1h möödas, olid pallid kohale veeretatud ja ootasid kokku tõstmist, teised võistkonna liikmed tegid maas lebava lumememme, kellel panime nimeks Olaf. Kuna olime kõik tüdrukud, ei jaksanud me neid tõsta ja appi tuli vahva poiss teisest võistkonnast. Kui lumememm koos, oli aeg seda kaunistada. Kuna kõige tähtsam osa lumememme juures on ju nina, siis panime talle kena oranži porgandi ninaks. Sellele järgnesid silmad ja suur naeratav suu. Ei puudunud ka sall ja lehvitavad käed ning lumememm saigi valmis. Viskasime pilgu peale ka teistele memmedele ja ega need teised ka väga alla ei jäänud smile-emotikon .Lumememmed asuvad Arte staadionil. Loodame, et äkki tuleb järgmisel aasta veel selline meisterdamine!"


Teine õppenädal kätkes endas ka mitmeid aineolümpiaade. 18.01 toimus emakeele olümpiaad, mille teemaks oli sellel aastal nimed kui sellised. Raskelt puretud pähklite tulemused jagunesid järgmiselt:
7.- 8. klass: Helene Mander 7.a
9.- 10. klass: Rasmus Ilmjärv 9.b
11.- 12. klass: Kristiina Leibur 12.b
Taas õnnitleme võitjaid ning oleme ootusrikkad edasistel etappidel juba üsna pea, veebruaris.



20.01.2016.  avati Kullo Lastegaleriis järjekordne  Arte gümnaasiumi õpilastööde näitus "Inimene ja masin". On kujunenud traditsioon, et kooli õpilastööde näitus, E.Vilde jutuvõistlus ja kevadel toimuval üritusel "Orhidee emale" on üks läbiv teema. Selle aasta masinateemalised tööd ootavad ülevaatamist.  Täpsemat infot leiab ka siit:
Avatud: Teisipäev - Laupäev kell 10.00 - 18.00
Pilet: 2€ ; 1€ (õpilased, kunstiõpetajad, pensionärid)
Kuninga 6, Tallinn, 10146
galerii@kullo.ee
6446873


21.01. autasustati aga Mustpeade Majas 2015. aasta novembris toimunud kodanikupäeva raames teostatud üritustel osavõtjaid. Nimelt on olemas Integratsiooni ja Migratsiooni Sihtasutus Meie Inimesed, mis korraldab igal aastal ja sedakorda siis juba 13. korda nii essee kirjutamise konkurssi kui ka veebipõhiseid viktoriine erinevatele vanuseastmetele. Oma kodanikuteadlikkust panid proovile mitmed artelased, kuid üllatuslikult saavutasid mainitud üritusel esimese ja kolmanda koha TAG 6b klassi õpilased Remi ja Romet Hiiemäe. Õnnitlused tublidele noormeestele.

Mustamäe koolide kirjanduslikul mälumängul osales 21. jaanuaril Artest 2. võistkonda.
Neist üks, ootamatult haiguse tõttu vähenenud koosseisus ajusid ragistanud üksus koosseisus Getter Zirel 7.b ja Alexandra Saviskis 9.c tegi neljanda koha väärilise punktiskoori. 8.a võistkond Hanna Maria Rool, Stiine Reintam ja Helen Murula positsioneerusid viiendaks.
 


Et kasutada talvist ilma ära täiemahuliselt, viibis reedel pärast tunde 6b Harju uisuplatsil. Tallinna linn pakub võimalust õpilastel klassiga registreeruda ühisele uisutrallile ning 6b võttis pakutud võimalusest kinni. Oli juba üsna osavaid uisumeistreid, kuid ka neid, kes alles esimest korda raudkiilud alla said ja külmalõbu proovisid. Mõnus talvine pärastlõuna pani nädalale kena punkti.
 
Seniks aga järgmiste elamuste ja sissekanneteni!
 
 
 

Kommentaare ei ole: