laupäev, 6. oktoober 2018

Õpetaja, õpetaja ning pisut ka spordist - TAG 01.10-05.10. 2018

Oktoober sammus tiidsal sammul kooliõuele ning lausus Ilmi Kolla sõnadega: "/.../Sügistuultel nüüd on lusti laialt; õhtust hommikuni nende trall; kestab pimedas ning märjas aias; õunapuudes meie akna all. Väljas mängida ei meeldi enam, vihmasajudki on tugevad./.../"
Kuid vaatamata väljas trallivatele sügistuultele ning alalõpmata sadudele elab artelaste koolipere tegususest tulvil koolipäevades, millesse mahub tegevusi ühest servast teise.
Näiteks käisid õpilased teisipäeval, 02.10.18 toimunud Sportlandi 3x3 tänavakorvpalli avaetapil, kus osalesid 4.-5. ja 6.-7. klasside poisid ja tüdrukud. TAG osales 6.-7. klassi tüdrukte arvestuses ning saavutati I. koht, millega lunastati  pääs finaalturniirile, mis toimub 27. märtsil Pärnus. Võistkonda kuulusid: Sille-Liis Mölder, Marta Eleri Jaama, Kristel Rattasepp, Alisa Savostjanov. Suured tänud ja õnnitlused eduka esinemise eest!
Üks olulisi momente on koolis kindlasti asjaolu, et õpilased 
lähenevad õppele omanäoliste tegudega. Meeldivale ja mõnusale õpetajale sobib teha kingitus ning kui õpetaja meenutab olemuselt päikest, siis miks võiks olla vahvam kink, kui päikesesüsteem. Vähemalt selliselt lähenesid, meisterdasid ja kinkisid õpetajale 4.d klassi poisid Timur, Tristan, Antero ja Markus, kinkides  päikesesüsteemi vähendatud koopia. Väga tublid poisid igahates!!
Reedel, 05.10.2018 tähistas Arte koolipere aga mitmesuguste üritustega õpetajate päeva. 12. klass, kelle kanda oli enamik korraldavast osast, juhtis sisse aktuse, kus tunnustati parimaid õpetajaid: Kristina Vasur, Reet Tiro, Erik Riis, Arvis Kiristaja, Eliis Pint - nemad olid õpetajad, kes viisid koju autasu tehtud töö eest.
Aktuse meeleolukamaks ning oodatumaks hetkeks osutus loomulikult õpilaste tehtud video, mis on jälgitav sellelt lingilt.
Ning alati õnnestub ka õpetajatel õpilasi üllatada  - sedakorda esitati hoogne versioon tuntud hitist "Jätke võtmed väljapoole!", mille lõppedes ei tahtnud aplaus sugugi kohe vaibuda.
Pärast aga toimus veel pisikene viktoriin ning plakatite koostamine ning õpetajad said abituuriumiga veidi vabamas keskkonnas õpetajate päevale panna mõnusa punkti. 
Sedasi sai oktoobri esimene koolinädal otsa ning jõudis sammu lähemale sügisvaheajale, mis ootab meid üsna nurga taga. 

Kommentaare ei ole: