laupäev, 1. detsember 2018

Ühisõppepäevast; õpioskuste võistlusest; õppekäikudest; teatrist; tulemustest jalgpallis - TAG 26.11-30.11.2018

1. detsember on tavakalendri järgi aasta 335. päev ning tuleb tõdeda - taas on ootamas aastalõpp, millesse mahub põhikooli I trimestri lõpp, erinevad jõuluüritused. Kuid enne, kui pea ees jõulukuusse sukelduda, tuleb üle vaadata novembri viimase nädala askeldused, mis taas mitmes suunas võnklesid. 
Koolinädala esimesel päeval tõestasid gümnaasiumi jalgpallineiud oma võitmatust -  EJL
sisehallis toimunud Tallinna Koolinoorte jalgpalli meistrivõistlustel võitsid kindlalt esikoha. Kuldmedalid teenisid auga  välja Heidi Melis, Elen Pruuli, Sascya Assak, Kristiina Heinvars, Elisabeth Järva, Chrystal King, Cristina Kivisik, Mari Liis Lillemäe, Killu Raja ja Reti Talts. Võitjaid juhendas treener Aleksandra Ševoldajeva. Tublid neiud, õnnesoovid teile!!
Lisaks toimus esmaspäeval, enne kui 4.-6. klassid õpioskustesse sööstsid,  3. klasside ühisõppepäev teemal "Kahepaiksed", kus tutvuti lähemalt konna arengu ja eluviisiga. Kahe õppetunni jooksul vaadati õppefilmi, kasutati õpitud teadmisi loodusõpetuse töölehe täitmisel, meisterdati konna ja lahendati konnateemalisi matemaatika ülesandeid. Õpilane sai ise kavandada oma tegevust: uurida, katsetada, teha enesekontrolli ja anda oma töödele hinnanguid. L​aste arvates oli see tore mänguline päev, mille käigus õpiti ja kinnistati teadmisi kahepaiksete kohta.
Samal ajal, kui Arte neiud jalgpallitasid, toimus 4.-6. klasside õpioskuste võistluse teine voor. Osalesid esimese vooru parimad grupid, kes pidid vastama viieteistkümnele küsimusele, mille teemad olid EV 100, liiklus ja ohutus, ajalugu, kultuur. Õpetajad Arvis Kiristaja, Ade Soon, Maris Lang ja Heli Mänd koostasid küsimused ning  üritust juhtis  õppelajuhataja Heli Mänd. Seal ei tohtinud kasutada telefone, reeglid olid üsna ranged. Võistlus oli väga arendav ning huvitav. Võitjad selguvad pärast järgmist vooru.
Kolmapäeval käis koolis külas lasteteater Sõber, kes esitas 1.-3. klassi õpilastele etenduse "Öine seiklus". Lugu rääkis toakassi Beti seiklustest, kes kohtus tänavakassi Peetriga. Beti läks koos uue sõbraga tänavaid avastama. Ühe ööga õppisid nad hiiri püüdma ning hoidsid ära ka tulekahju. Etendus õpetas õpilastele, kuidas käituda tulekahju olukorral ning kuidas tuleb koduloomade eest hoolitseda. Lastele meeldis nähtu väga  ning aulas oli pidevalt kuulda naermist. 
Tütarlastest kehvemini ei läinud noormeestel -  gümnaasiumi jalgpallipoisid võistlesid EJL sisehallis toimunud Tallinna Koolinoorte jalgpalli meistrivõistlustel, kus nad saavutasid kindlalt esikoha ja kuldmedalid  koosseisus Kristjan Heinmäe, Joonas Soomre, Bruno aleksander Domingues, Rasmus Saar, Henri Välja, Robert Neimar, Robi Saarma, Clen-Raith Uibo, Armin Loorits, Kennert Anniste, Egert Meriste, Mairo Miil, Artti Tõrv, Alex Matthias Tamm ja Brandon Bachmann. Palju õnne võitjatele. 
Neljapäeval aga suundus 5.a klass Ämari lennuväljale, kus õpilased said näha nii mõndagi huvitavat ja põnevat. Mõned nopped õpilaste tagasisidest: oli tore näha tehnikat, mida mõni
inimene ei näe kunagi;  meeldisid mundris tegelased, kes meile erinevat tehnikat (helikopterid, päästeautod, lennuradade hooldusautod) näitasid; buss oli äge, laudadega; nägime NATO hävitajate angaari, aga kahjuks ei näinud hävitajaid lähedalt; masinate tutvustus  oli põnev; saime küsida palju küsimusi ja saime kõigile ka vastused; oli tunne, et oled täitsa teises riigis;  sissepääs oli rangelt nimekirja alusel.  Loomulikult oli päev huvitav ning meeldis lastele igati. 
Sellega aga pole koolinädalale veel joon alla saadud.  7. klassid käisid Soomes õppepäeval ning 8.c viibis Tallinna Ülikoolis õppekäigul.
SCULT Spordivabatahtlike Akadeemia 2018 oli 30. novambril toimunud noortele suunatud arenduspäev, kus spordivõistluste korraldajad ja rahvusvahelise kogemusega vabatahtlikud rääkisid spordisündmuste korralduse telgitagustest ja sellest mida spordivabatahtlik tegevus noorele annab. Sai kuulata Mari Hütsi edulugu “Vabatahtlikuna maailmas”. Ta on juba kümme aastat tegutsenud vabatahtlikuna ümber maailma. Ago Markvardt rääkis suusatamisest ja kahevõistlusest MM-il Otepääl;  Kristi Vaher ja Liis Süda kõnelesid aga teemal "Kuidas muuta koolipäeva liikuvamaks”. Pärast jagati kokkutulnud pooleks ja korraldati mänge. Lõpuks oli õppuritel pimekohting. Seal sai tutvuda teiste inimestega, kes tulid sinna üritusele vabatahtlikult. Oli igati tore päev.
7.klassid veetsid aga võrdlemisi heitlike tuultega reisipäeva Soomes, kus käidi troopikamajas, Fazeri tehases, Heurekas ja kunstimuuseumis. Päev pakkus lastele ohtralt elamusi ning mitmete erinevate pädevuste arendamist.
Lisaks külastas artelasi prantslane Sebastien Langui, kes tutvustas huvitavalt Eesti ja Prantsusmaa vahelisi sarnasusi ja erinevusi. Oli põnev kuulata multikultuurset teavet. 
🕯  Ilusat esimest adventi!  🕯

Kommentaare ei ole: