reede, 19. aprill 2019

Arte Kuldkalast; talgutest; tutipäevast, auhinnatud koolilehest, põnevast koolitunnist- TAG 08.04-18.04.2019

"Puhkus kuulub töö juurde, nagu laud silmade juurde," lausub Rabindranath Tagore 1916. aastal  mõttekogumiku "Ekslevad linnud"  lehekülgedel. Ning tõepoolest, järjekordne seitsmenädalane töötsükkel päädib mõnusalt kosutava vaheajaga.  Kui eelmise sissekande kese oli kooli suurüritusel "Orhidee emale", siis sedakorda tasub kõnelda kõigest sellest, mis veel viimase kümne koolipäeva sisse mahtus ja millega artelastel silmitsi seista tuli.
09.04.2019 toimus Arte Kuldkala 2019, kus võistlesid Arte Gümnaasiumi 3.-5. klasside õpilased. Osales 9 tüdrukut ja 11 poissi. Poistest
saavutas meistritiitli 5.c õpilane Jevgeni Tšernjakov ajaga 16.73, hõbemedalile tuli Robbin Danjuk 5.c-st ajaga 17.12 ja pronksmedali saavutas Miko Eha 5.c-st ajaga 19.08.  Tüdrukute meistriks tuli 4.a klassi õpilane Elli Lõvi tulemusega 15.33, hõbemedal kuulus Mari-Liis Heinarule 4.c-st ajaga 16.46 ja pronksmedal läks 4.c klassi õpilasele Anna Ivanovale, aeg 17.20. 
Sportlikult möödus ka 16.04, kui 9. c klassi õpilased korraldasid 8.-9 klassidele korvpalliturniiri, millest pikemalt saab lugeda siit 

Kodulinna tuleb ikka puhtana pidada ning kevadised talgutööd ei üllata kedagi. Sarnaselt möödunud aastale haarati Mustamäe heakorrastustöödele kaasa 5.-8. ja 10. klassid, anti kätte rehad, kindad, kotid, puhastamiseks mõeldud ala ning vile ja rõõmuga asusid artelased tegutsema. 5.-6. klassid kraamisid kooliterritooriumi, suuremad õpilased teotsesid kaugematel rohealadel. Pärast mitmetunnist usinust pakuti värskeõhuliste töödega hästi mekkivat talgusuppi. 

Samal ajal, kui toimusid hoogtööd kooliümbruses,  käisid 3.b ja 3.v klassiga õppekäigul Nõmme Päästekomandos. Neile õpetati, kuidas põlevas korteris või majas tegutseda. Neile näidati ka tuletõrjujate varustust ja tehnikat. Tuletõrjeautos oli väga palju voolikuid, labidaid, rehasid, kirveid ja veel  mitmesuguseid tööriistu, tutvustati ka tuletõrjujate erinevaid tööriideid.  
Käidi ära ka tuletõrjeauto sees. Seal ei olnud pooltki nii mugav, kui kodustes autodes.  Saadi palju targemaks ja teatakse nüüd tulest rohkem.  Selliseid õppekäike peaks olema rohkem, sest need on käimist väärt.

Omanäoliseks kujunes vaheajaeelne kolmapäev, kui abituurium oma viimasel koolipäeval kergelt lapsestus ja tuletas meelde oma aastatetaguseid elamusi. 12. klasside õpilased veetsid tunnid algklasside juures; pidasid maha mõned omapärased teatevõistlused; tegid oma vemburikast tuuri klassides ning lõpetasid meeleoluka päeva aulas mõõdukalt pidulikul aktusel, kus nemad laulsid, neile lauldi ning nendele peeti ja nemad pidasid mitmeid huvitavaid kõnesid. Nüüd on aga edaspidi veel ees olla mitmes eksamitules ja siis juba lõplikult 12-aastase kooliteega hüvastijätt. 
TAG koolilehe Kõmistajaga aga juhtusid sellised lood - Postimehe korraldatud parima koolilehe konkursil võitis Kõmistaja parima olemusloo kategooria Laur-Eric Rattuse looga ”Kuidas ma erinevates koolides söömas käisin”. Lisaks sellele sai Kõmistaja eripreemia - palju sisukaid sündmusfotosid; läbi inimeste jutustamist; lisaks fotode kasutamine infograafikas ja kujunduselemendina. Kogu spekter on esindatud. Piltidele on antud ka ruumi, et nad esile pääseksid ja tööle hakkaksid. Vot nii kirjutas Postimees!!
Selliselt askeldades aga sammutigi koolivaheaega, et kosuda ja põskedele päikesepai saada.
🎉Ilusat vaheaega lugejale ning kohtumiseni aasta kaunimas, kuid ka töörohkemas kuus - lehekuus.🎉 

Kommentaare ei ole: