laupäev, 16. aprill 2016

"Orhidee emale 2016"


Üsna aprilli alguses haarab artelasi ärevus, seletamatu hoog ning terve koolipere asub valmistuma iga-aastaseks üheks kooli tippsündmuseks - juba 32. aastat järjest näitavad Arte õpilased oma juhendajate käe all erineval tasemel meisterlikkust. Seekordne teema oli "Inimene ja masin" ning tavasid järgivalt oli terve peo teema seotud mõistet 'masin' mistahes pidi iseloomustav ja illustreeriv. Motiiv kordus nii kunstitundides, tantsudes, neis sõnaseades, mis Vilde jutuvõistlusel tekstidena  osalesid ja seal äramägritud said. 


Arte päikesesaalis (ja ka II korruse koridorides) oli taas hõrk näitus, mis kätkes endas käteosavate õpilaste töid erivenate oskusainete vallast.


Ladusa stsenaariumi ja tõhusalt seatud tehnilise poole koostoimel, nn greenruumi ja õpetajate - kohanäitajate, külalisraamatu kirjutamise ja vanemate saabumise järel lükkas piduõhtu käima mudilaskoori esituses kunagine poplaul "Helista mulle mobiilile". 
Gümnaasiumi ja algklassi ühisüritusena oli võimalik vaadata moodsat mugandust "Nutimütsike". Järgnesid nutiteemalised laulud ning E.Särgava muinasjutu ainetel valminud ja 7.a näiteringi esitatud muinasjutt ning mitmed masinateemalised esitlused. Kooli vilistlase kaasabil oli võimalk näha aegumatuks muutunud ja pisut kaasajastatud "Aatomiku" põhist teatrikildu. 

Loomulikult ei puudunud mitmed tantsuesitlused, mis kätkesid endas viiteid arvutitele ja muudele ohtudele, mis võivad masinatega kaasneda.

 Peo esimene pool lõppes väga põnevate ja ikka masinateemaliste tortide tutvustamisega. Iga klassi oli vaeva näinud ning need olid tõelised kunsti(maius)palad.
Kohvipoiste valvsal teenidnusel said vanemad ja koolipere ennast turgutada. vahetati muljeid seninähtust ning oodati peo teist poolt, mis pakkus samavõrra masinlikult mõnusalt ja mõnusalt masinlikke elamusi. Vahvaid vaatepilte pakkus Vilde jutuvõistlusel võitnud töödest koostatud nn postkaardilaadsed vahepalad allumatustest robotitest ja hullunud kodumasinatest, üks põnev mõtisklus ennemuistsetest helikandjatest, vahva ja anekdootlikult mõjunud venekeelne "Pagas" ning lahedas laulmises kulgenud neidudeansambli  ning lastekoori esitused.

Iseenesest mõitsetavalt loostiti vanemate vahel välja orhidee, mille seekord sai külaline, kes istus lauas nr 2. Ema, kellel käib Artes poeg II klassis, osales esmakordselt suurüritusel ning sai endaga koju viia suurepärase orhidee. 


Õhtu võttis kokku kõikide kooride ja ansamblite ühislaul, millel osales solistina ka teistest muusikanumbrites osalenud kooli vilistlane  Silver Jusilo.

Meeleolukalt kulgenud üritus pani aga koolipere mõtted juba järgmise aasta ürituse suunas liikuma. On hea tõdeda, et ühisettevõtmise tulemusena said artelased pakkuda neile, kes kooliga tihedalt seotud, muljeid, mida õppeaasta lõpu eel tagasivaateliselt kaeda.
Sest märkamatult ollakse jõutud sinnamaale, kus abituuriumi tabab üsna varsti ärev riigieksamite paine ning maikuised eksami-või töökaitsmisepinged kõikides vanuseastmetes ühel või teisel viisil.










Kommentaare ei ole: