laupäev, 2. aprill 2016

Sportlikult alanud IV veerand; neljapäevane nutivabadus : TAG 28.03-01.04.2016

 
Kui esmaspäeval sumises koolipere veel vaheajajärgses  sisse elamise rütmis, siis teisipäev asus kohe asiselt ja ka väga sportlikult oma tegusid korda saatma. Nimelt toimus 29.03.2016 toimus II Arte Aeroobikapäev, mille kohta kirjutas kehalise kasvatuse õpetaja Eneli Põld järgmist:
"Seekordsel aeroobikapäeval oli kohal külalistreener Marin Moks, kes on musta vöö omanik, kaheksakordne Eesti ja kahekordne Põhjamaade meister sportlikus karates. Osalejad said muusika saatel 45 minutit sooritada võitluskunstide elementidest koosnevaid üsna kõrge intensiivsusega kombinatsioone. Treener Marini särtsakas olek andis osalejatele nii palju energiat, et lapsed ilmutasid väsimuse märke alles viimasel minutil ning mõnigi suutis üllatada ka oma ke
halise kasvatuse õpetajat! Kohtunike hääletuse tulemusena jõudis finaali, kus osalejatel oli vaja näidata ka oma tantsulisi oskusi, 26 osalejat, neist 10 noormehed. Esikohtade peale käis tõsine rabelemine, kusjuures 5.-6. klassi tütarlapsed ei kavatsenudki ilma võitluseta suurematele alla anda.
Pingelises heitluses saavutasid tütarlastest:
I koha Elise Õunapuu 11.a
II koha Liisa Piiskop 11.a
III koha Kristi Virronen 11.a
Kohtunike poolt said hääli esikolmiku kandidaatidena veel ka Grete Anni 5.b, Liisa Sisa 5.b ja Eliise Luks 5.c
Noormeestest olid võidukad:
I koht Verner Weiss 11.a
II koht Sven Sepp 11.a
III koht Richard Karajev 11.a
Nagu eeltoodust näha, oli võidukas klassivõistkond 11.a esindus, kellele läks auhinnaks tubli keraamikaõpetaja Heli Kompuse juhendamisel valminud võidukarikas andekalt Arte kooli 9.a õpilaselt Kelli Lepikult. Suured tänud kohtunikena abiks tulnud õpetajatele: Anne Tomingas, Mare Luik, Piia Selge, Merike Strahov ja Erik Riis. Eelvoorus andsid oma panuse ka kohtuniku debüüdi teinud Anete ja Kristina (6.b) ning Lauri ja Egert (6.c)."
 
Ka blogi soovib enda poolt särtsakat ja naksakt jõudu edaspidiseks. Väikese lisainfona - suure tõenäosusega on võitjaneidutelt oodata peatsel kooli suurüritusel  meeldejäävaid esinemisi.  
 
Järgmisel päeval aga toimus artelaste ohtral osavõtul ning vägagi viljakate tulemustega kulgenud korvpallisarja 3X3 finaalturniir, mille kohta aga kehalise kasvatuse õpetaja Erik Riis on on kirjutanud nii:" 3X3 KORVPALLISARJA FINAALTURNIIRILT II KOHT
Artelased osalesid Pärnu spordihallis toimunud Sportland 3x3 korvpallisarja V hooaja finaalturniiril.
Võistlustulle asusid 4.-5. ja 6.-7. klassi tüdrukute võistkonnad. Nooremad näitasid alagrupimängudes head mängu, kuid veerandfinaalis tuli vastastele alla vanduda. ...

Vanemad tüdrukud alustasid alagrupimänge võimsalt ning alagrupist saadi edasi puhaste paberitega. Veerandfinaali vastasteks oli Südalinna Kool, kes seljatati seisuga 11:6. Poolfinaalis oli tunda juba ärevust, kuna mäng oli korvidevaene, kuid tulemusega 6:2 alistus Rapla Ühisgümnaasium. Seega liiguti finaali ning vastaseks tartlased Mart Reiniku Koolist. Finaalis tuli kahjuks vastu võtta kaotus numbritega 6:11. Seega saavutati finaalturniiril II koht.
Võistkondadesse kuulusid:
4.-5. klass
Marleen Halanurm
Jaanika Lainelo
Eliise Luks
Hanna Maria Sibul
6.-7. klass
Paula Kristiina Sibul
Maarja Grünmann
Kayli-Liis Padur
Tänan õpilasi, kes osalesid ning pingutasid maksimaalselt. Tublid olite!" 
Taas on blogil põhjust osalejaid ja võitjaid õnnitleda ning hoida edaspidigi pöialt kõrgete tulemuste saavutamisel.
 

Et nutiajastu on vahel liiga kurnav, korraldas Arte gümnaasiumi õpilasesindus vahva nutivaba päeva, mis seisnes mitmetes põnevates tegemistes. Selle asemel et nina vastu helendavat ekraani istuda ja pidevalt onlines olla, tegelesid õpilased vahetundides hoopiski muude asjadega. Näiteks mängiti vahetundides vahetund  lauamänge, erinevaid sportlikke ajaviitemänge, koostati plakateid teemal "Miks on nutipäev vajalik?" ning pärast neid ka esitleti.
 
Reedene naljapäev aga lõpetas tiidsa nädala mõnusa muigega, et sujuda uues kuus ja õppeaasta viimase veerandi esimese töönädala lõpuga järgmistesse tõhusatesse tegudesse.

Pea püsti, artelased ning kõik me blogi lugejad, sest päike pillutab ennast kõrgelt, aprill on alanud ja meeleolu verivärske nädala künnisel mõnusalt kevadine!
 



 

Kommentaare ei ole: