laupäev, 15. detsember 2018

Teatrist, kuulsast külalisest, õppekäigust; põhikooli jõulupeost, uksekaunistustest, jõulukaartidest- TAG 10.12.2018-14.12.2018

Jõuliselt jõuludesse joostes päädis II trimestri II õppenädal üsnagi pühademeeleoluselt, sest mitmed tegemised olid seotud just peatse pööriaja algusega. Selleks nädalaks pidid olema kaunistatud kõik uksed ning originaalset mõttelendu jagus kõikidele korrustele. 
4.a klass käis Hopneri majas vaatamas hoogsat muusikalist advendilugu "Nikolaus ja apelsinid". Näidend meeldis lastele väga ning keskaegne
kaupmehemaja oma soppide ja treppide, uhke eeskoja ja ebahariliku teatrisaaliga oli täpselt õige koht selle etendamiseks. Klass soovitab seda kõikidele paralleelidele ka :) 
12. klassile  tuli karjääriõpetuse tunni raames oma elust rääkima endine tippkäsipallur Riho-Bruno Bramanis,  kes kõneles, kuidas ta  kaheksa aastaselt käsipalli avastas ning kuidas ta lõpuks Rootsi mängima jõudis. Bramanise karjäär viis teda Rootsi ja sealt edasi
kaheksaks aastaks Jaapanisse. Kui aeg sai ümber,  tuli  käsipallur perega tagasi Eestisse. Ta alustas tööd treenerina ning abikaasa õpetajana, kuni neile tuli pakkumine hakata reisijuhtideks. Tänaseks on nende reisid tuntust kogunud ning hooajal käivad nad 11 reisil, suvel puhkavad muidugi kodus. Ka tuleb ära mainida, et nad on abikaasaga välja andnud raamatu, mis kannab nime "Õhk riisiterade vahel. Kaheksa aastat Jaapanis." Õpilastele oli tund vägagi imponeeriv. 
10TH kursus käis uudistamas Eesti Pandipakendis
rohelise mõtteviisiga seotud tegevusi. Tuli tõdeda, et õppekäik kandis endas tõeliselt palju infot ning pani nii mõnegi õpilase vaatama pisut teise pilguga plasttaara maailmale. 
8.c kirjutas inimeseõpetuse tunnis jõulutervitusi. Paljude jaoks oli margi ja ümbrikuga tegelemine väga põnev, sest enamus õpilastest pole nii kaarti saatnudki. Kuhu kleepida mark ja millise koha peale tuleb kirjutada aadress.  Kaarte läkitati teele vanavanematele, eakatele sugulastele, klassikaaslastele ja esimesele klassijuhatajale. Meeleolu oli jõulune terve tunni. 
Neljapäeval aga oli 7.-9. klasside jõulupidu, mille selleaastaseks peateemaks olid 90.ndad. Peol oli 
omanäoline fotonurk, 90.-põhine veebiviktoriin; traditsioonilised pudelimäng ja limbo; karaoke ning otse loomulikult kostüümikuninga ja 
-kuninganna valimine ning  tõeline 90. disko. 
Veel aga ollakse tegevuses jõulunädala ettevalmistustega - ootamas on kontsert Kaarli kirikus, jõuluhommikud... ning siis saab tervelt 16 päeva piparkooke krõbistada, vana saata ja uut vastu võtta, puhata ja lihtsalt olla, et värskema vaimuga II poolaastat  õpingute/treeningute/tegemistega täita. 
I l u s a t  k o l m a n d a t  a d v e n t i!

Kommentaare ei ole: