laupäev, 25. mai 2019

Teatejooksust, kontserdist, õppekäikudest, Vormsist, stiilinädalast - TAG 13.05-24.05. 2019

"Vaheldusrikkus vürtsitab elu, andes talle kõik kihid ja maitsed," sõnab inglise poeet William Cowper 1785. aastal teose "Ajanäitaja" II osas. 
Ning vaheldusrikkuse puudumise üle Arte koolipere viimasel kahel nädalal kurta ei saanud, sest pelgalt kümnesse koolipäeva mahtus udrit askeldust mehiselt ja sellest rohkemgi.
Väljaspool klassiruumi käis loodusõpetuse tundi pidamas 4.c, kes külastas kollektiivselt  tervishoiumuuseumi. Teemaks "Minu muutuv mina". Kuigi teema tekitas pisut elevust, oli avastamist palju ning uusi teadmisi kuhjaga. Õpilased jäid õppekäiguga väga rahule. 


16.05 toimusid 3.- 7. klassidele Mustamäe Linnaosa meistrivõistlused 10X60m pendelteatejooksus. Kokku osales 9 kooli. Artekad olid väga tublid ja tõid koju ühe meistritiilli – 7.kl. ja kolm komplekti hõbemedaleid – 3.kl. , 4.kl. ja 6.kl. Väga tubli saavutus spordiaasta lõppu! 3. klass – Kertu Lepik, Lisandra Reinpalu, Mirjam Annuka, Liine-Lotta Lembke, Michelle Miller, Nicole Falkenberg, Andero Kaares, Kristjan Vingisaar, Kaspar Kamdron, Marten Riistan, Rasmus Roostalu, Henry Hüüdma; 4. klass – Juta Bendi, Loore-Lisbeth Kütt, Maria Lipp, Hellisa Pohlak, Laura Liisa Grünmann, Markus Rooväli, Mattias Roots, Andreas Viljak, Robert Põldsaar, Tristan Soon, Andero Soon; 6. klass – Kätlin Kangur, Mia Torn, Meril Avik, Matilda Angela Simson, Lauren Põldoja, Mark Semjonov, Kristjan Litau, Kevin Markus Kandelin, Richard Valge, Steven Kutsar, Cevin Kurgi; 7. klass – Sille-Liis Mölder, Kristel Rattasepp , Laura Õun, Karoliina Koolmeister, Alisa Savostjanov, Kerttu Raudleht, Andri Veeber, Mario Kabanen, Reigo Ören, Andre Müllerson, Arkes Oliver Kruusma, Amir Duishvili. Õnne!!!


Linnuristipäeval, 16. mail, kandsid 1.-4. klasside õpilased värskelt möödunud emadepäevale mõeldes ette ühe toreda ja kireva kontserdi. Esinesid kõik, kes tahtsid laulda, flööti puhuda, tantsida, luuletusi lugeda, staare parodeerida ja kitarri mängida. Etteasteid oli nii lõbusaid kui ilusaid. Debüüdi õhtujuhtidena tegid Susanna ja Ellen. Tegutses neljandike üheõhtu suupistekohvik, heategevuslikul eesmärgil sai soetada laste kunstitöid ja ostelda koolivormilaadal.
Ühtepidi nukral, kuid teisalt ülima ägedusega kulgenud lõpureisil käis 9.b, kes väisas Vormsit. Tutvuti mitmete põnevuspaikadega, nauditi ilusat ilma, mereranda, rattasõitu, kanatoitmist, fossiilsete kivide otsimist, grilli ja üksteise seltskonnaga olemist. Tõdeti, et reis läks korda. 

2.b ning 3.b ja v käisid kolmapäeval, 22. mail Kalevi kommivabrikus uudistamas, kuidas seal töö käib. Majandusklassid said teada, et ega see firma tegemine polegi nii lihtne. Šokolaadi tootmiseks pead kõigepealt mõtlema, kust kakaouba saad.  Lisaks veel ruumid; töölised; suured tootmisliinid erinevate kommide valmistamiseks.  Palju uusi fakte, pilguheitu kompveki ajalukku ja lõpuks muidugi see kõige olulisem - kommide söömine.
Traditsiooniliselt oli artelastel võimalik näidata välja trenditeadlikkust Arte Õpilasesinduse korraldatud stiilinädalal, kui esmaspäevast reedeni jooksid läbi järgmised märksõnad: teksastiil; triibuline, lillelapsed, kirjumustrilisus ja grunge. Oli osavõttu ja naeru. 
Lisaks heitlesid 7; 8 ja 10. klassid koolieksami palavikus; 9. klassid proovieksamitules ning 12. klassid matemaatika riigieksami keerulises tegemises.
Kuid samas  on enamik artelasi ootusärevad -  on ju juba järgmisel nädalal III trimestri hinnete väljapanek ning ees ootavad ekskursioone, õppekäike, spordipäevi ning õppesuunapõhise praktikaga seotud hulk tegevusi. 
Lugemiseni juba mõne nädala pärast, kui õppeaasta 2018/2019 lugejale head suve soovib!!!

Kommentaare ei ole: