reede, 25. veebruar 2022

Jaanuari ja veebruari sõrmenipsune möödumine - TAG 10.01-25.02.2022

"Kahe pausi vahelise aja täidab ära vaid tegusus, mille hoog ei peatu olenemata aastaajast," lausub tundmatu autor 2022. aasta pika talve viimasel kuul. 

Tahtmatult tuleb tõdeda, et eelmine sissekanne oli jõululõpune, kui Arte koolipere suundus pööriaega pühitsema ning nüüdne kirjutis on taas vaheajaeelne, mil seitse nädalat toimekust saab punkti mitmete ürituste, askelduste ja õppeperioodi lõpupuhuse tõdemusega, et hinded on saadud, tööd tehtud ja enne kevadisse sukeldumist saab korraks lõõga tõmmata. Kuigi nõuab üldine olukord oma osa, jätkus tegevusi mitmesse lahtrisse.

Gümnaasiumi 10.H käis matemaatika nädala raames õp Meroneniga Eesti Panga muuseumis, kus tutvuti Eesti rahatähtede ajalooga ning sai mitmesugust teavet rahatarkuse kohta. Õppekäik kulges meeleolukalt ja infoküllaselt. 

Veebruari esimesel päeval  käisid põhikooli tublid noored Marion, Heliisa, Kaspar, Ken-Kristjan ja Andres mälumängu saates "Miniturniir". 

Saatejuht Ivo Linna juhtis ja suunas noori väga heatahtlikult ja loovalt. Suureks abiks osalejatele oli saate toimetaja ja nõustaja Kadri Tiisel.  Võistkond pandi kokku klassijuhatajate soovitusel ja õpilaste enda initsiatiivil. Juhendajaks ja eestvedajaks kooli arendusjuht. Suured tänud meeleoluka saate eest! 

Veebruari teine nädal tõi võõrkeelselt nugrisid askeldusi. Vahetundides kõlasid nii saksa-, vene-, prantsuse-, ja inglisekeelsed laulud; õpetajad tegid vastavalt õpetatavale keelele põnevaid
plakateid ning kõige tipuks toimus võrdlemisi mahukaskontsert, kus õppurid esitasid  nii luuletusi, laule kui ka ühe huvitava prantsusekeelse ja visuaalse uusversiooni tuntud muinasjutust "Naeris". 

Sõbrapäev tervitas artelasi suure ürituste paraadiga, sest toimus sõbrapäeva kirjavahetus, traditsiooniline rooside ja šokolaadide kinkimine; olid tantsuvahetunnid, raamatute kinkimine, sõbrapäeva disko, sõbrapäeva laat ja teisikupäev, mil õppurid said kanda parima sõbraga sarnaseid kostüüme ning postitada neid fotosid õpilasesinduse instagrami kontole. Kostüümipäeva põnevaks täienduseks oli originaalse koolikoti kasutamine st et õpilased said tulla kooli mitte tavapärase koolikotiga, vaid mingi muu kandevahendiga. Väikene galerii toimunust: 


Õppeperiood päädis Eesti Vabariigi 104. aastapäevale pühendatud aktustega, kus õpilased näitasid oma oskusi nii laulus kui tantsus, pillimängus ja etlemisoskuses ning kus erinevate vanuseastmete pidulikul üritusel osalesid mitmed tuntud inimesed külalistena. Näiteks käis vabariigi olulisusest rääkimas nii kapten Rein Luhaorg, kirjanik Andrus Kivirähk ning linnapea Mihhail Kõlvart, kelle esinemist salvestas ka ETV

Sedasi pakkis ennast II trimester hingetõmbele kokku ja annab lootust, et varsti summib koolipere rõõmsas kevades!!!

Kommentaare ei ole: