laupäev, 18. märts 2017

Emakeelepäev; näidistunnid; aeroobikalood; kohtumised karuga; huvitavat õppekäikudelt - TAG 13.03.-17.03.2017

Ilusat ja ümmargust, 50. sissekannet saadab kevade kaikumine kõiges. Kolmas ja pikk veerand on päädinud, soojus piilub vaikselt põõsastes ning Arte koolipere saab lühikeseks pausiks aja maha võtta. Viie koolipäeva sisse mahtus pööraselt palju põnevust.
14.03 oli üle-eestiline emakeelepäev ning taas toimusid ka Arte kooliperes mitmed tegevused. Selgitati välja parimad emakeeletundjad ning kõnevõistlejad (tulemused antakse teada järgmises sissekandes); õpilased said ennast riietada kristjanjaagulikult ning lasta teha foto Kristjan Jaak Petersoni seinapannoo  juures. Õpilased kirjutasid ilusaid eestikeelseid sõnu Heade Sõnade Seinale; eesti keele õpetajad kostitasid kolleege leiva ning kaljaga. Kooli väiksemad õppurid aga kirjutasid isetehtud luuletusi.  Oli väga vilka tegevusega meeldejääv päev. 
Pärast emakeelepäeva askeldusi viibisid aga üheksandate klasside õpilased valikainete näidistundides, et teaks, millele meie maja gümnaasiumisse jäädes toetuda ja valida. Näidistundides räägiti saksa keelest, fotograafiast, riigikaitsest, programmeerimisest, äriinglise keelest, õendussuunast. Valikutevõimalustest puudu just ei tule. 
Järgmisel päeval aga osales Arte gümnaasium   koolidevahelisel jäähoki   turniiril "Kuldlitter 2017". Toimus Mustamäe ja Õismäe koolide alagrupi turniir. Arte oli  sellel võistlusel ainuke eestikeelne kool ning võistlemas olid peamiselt 6. klassidest kokku pandud võistkonnaga. 
Seejärel tabas aga koolimaja areoobikapisik. Toimusid aeroobikapäevad. Kehalise kasvatuse õpetajad Põld ja Lepa näitasid rahvale ette vajalikke liigutusi ning hoogne tegevus toimus tunde. Ka siinsed võitjad saavad teatavaks järgmises sissekandes.
5.c klass käis aga lisaks koolis kulutatavale energiale ennast tühjaks rassimas batuudikeskuses, kus ühises hüppamises, laskumises, liuglemises ja põrkamises viibiti mitu vahvat tundi.
Algklassid tähistasid aga Lilla karu sünnipäeva. Karuga ühes õpilased laulsid, tantsisid, vaatasid multikat sõprusest, lahendasid arvutis ülesandeid, jutustasid ümber õpetajate tehtud videot. Kõik said karu kallistada ja koos temaga klassipilti teha. Külla oli tulnud üks lasteaiarühm. Peo lõpus said kõik kommi ja õnnitluskaardi.
7.d kasutas ilusat päikesepaistelist päeva ning õuekirjandustunnis kõneldi nii Fr.R. Faehlmannist, lavastati tema muistendit Koit ja Hämarik, kõneldi maagiast kui ka leiti vahvaid võimalusi alternatiivsete kaetussümbolite kasutamiseks.
7.b klass aga tähistas rohelise klassiõhtuga saabuvat kevadet ning viibis ülekoolilise projektipäeva raames Tallinna Ülikooli uudistamas.
Selliste askelduste manult kõnnivad artelased kohe-kohe algavasse kevadesse ning uued kirjad juba lihavõttekuus!!

Kommentaare ei ole: