laupäev, 30. september 2017

Arte spordib, lahtiste uste päev, põnevad tunnid, õpetajate tegemised - TAG 25.09-29.09.2017

September vermis ennast märkamatult mälestuseks ning jättis viimasesse nädalassse järgmised jäljed:
Arte vene keele õpetajate sektsioon  külastas Lõuna-Eestit omanäolise ekskursiooni kaudu, nimelt  oli sõit seotud Venemaa kuulsate ajalooliste tegelastega Eestis. Seekordne objekt oli väejuht Barclay de
Tolly.Õppereisi käigus külastati Barklay de Tollyga seotuid paiku suunal Olustvere-Viljandi-Helme-Jõgeveste- Sangaste -Tartu. Reisile aitas tublisti kaasa kena sügisilm.
Lahtiste uste päevaks tegid 4.-6.klasside õpilased füüsikakabinetti Tervisekohviku. Lapsed müüsid isetehtud tervislikke palu bataadikoogist ja marjamuffinitest kapsapiruka ja kiluleibadeni,
sekka toorest porgandisalatit ja puuviljugi. 4.-6. klasside aktiivsete ja tublide õpilaste kooliaasta lõpu preemiareisi eelarve on 40 euro võrra rikkam.
Lisakstoimus kooliaasta esimene üldkoosolek lapsevanematele, mille käigus võtsid sõna nii direktor Sirje Ebral, huvijuht, Maris Lang, hoolekogu esinaine. Sõna sai ka Mustamäe Laste Loomingu Maja direktriss, kes tutvustas põnevaid huviringi võimalusi. 
Euroopa spordinädala raames toimus hulgaliselt
liikumisega seotud tegevusi: käidi hüppamas batuutidel, joosti maastikul, katsuti rammu, räheldi zumbas. 
Arte Rammumees selgus Euroopa spordinädala reedel. Raske rassimise tulemusena pälvis selle tiitli ja spordinädala särgi Markus Vaherna 12.b-st.  Kõik osavõtjad said turgutuseks paki pähkleid.
Eriti tublid olid artelased jooksmises.


Osades ainetundides aga said lapsed lapsed lisaks harjumuslikule muidki tegevusi. Õp Vasuri loodusõpetuses tuli artelastel määrata linde ja seeni, taimi ja muudki; õp Hiiemäe kirjanduses aga tuli näidata välja kiirreageerimisele sarnanevat lavastajakätt - õpilastel tuli kujutada erinevaid Gustav Suitsu luuletusi neid pisut fotošoppida ja seejärel esitlemiseks saata. Õpilastele meeldisid pisut teistmoodi tegemised kohe kindlasti.
Koomale tõmbuv september aga lööb valla uksed oktoobrile, kus on toredat askeldust igasse hetke.
Lep začetek novega meseca!!!

Kommentaare ei ole: