pühapäev, 17. september 2017

Õppehäire, spordihooaja avamine, külalislektor, õppekäik Aegnale - TAG 11.09-15.09.2017

Koolitunne kontides ja enamjaolt puhas vihm taevast kallamas - sellisena andis õppeaasta teine täistöönädal kogemusi, elamusi ning teadmisi.
Igal sügisel on toimunud õppehäire - et teada, kuidas käitub koolipere ohuolukorras ning mida siis tuleb teha. Õpilastes tekitavad taolised hetked alati elevust - nii ka seekord. Õppehäire möödus viperusteta ning koolimaja sai tavarütmis hingata.


Perioodiliselt käivad koolides nn hoiatusloenguid pidamas tuntud isikud. Tele- ja raadioajakirjanik Märt Treier kõneles selle-aastastele üheksandikele noortest, purjus peaga autoga sõitmisest ning pidudest, kus alkohol otsa saab ning seda minnakse juurde ostma. 
Esimeses filmis räägiti Georgist, kes istus autosse mida juhtis joobes sõber ning mis sõitis vastu puud. Georg suri. Teda meenutasid filmis poisi isa, kirikuõpetaja ning joobes sõber, kes jäi ellu. 
Teises filmis nägime Kasparit, kes oli taas purjus olles teise joobes inimesega autoga sõitma läinud. Ka nendega juhtus õnnetus ning Kaspar jäi ühelt kehapoolelt halvatuks. Tragist ja tublist poisist sai hetkega inimene, kellel ei ole võimalust kõndida ning kes saab vaid mõned päevad aastas toast välja minna. 
Loeng oli väga informatiivne ning pani mõtlema, kui habras on inimese elu ning kuidas valed otsused toovad kaasa invaliidistumise või surma. 
Jääb loota, et üheksandikud võtsid loengut piisavalt tõsiselt.
Sarnaselt röövlitütar Ronjale, kes "sai vette mittekukkumist harjutada veeäärsetel kividel kõndides", on asjakohane õppida loodust tundma selle loomulikus keskkonnas. 
Osa abituuriumist käis loodusõppekäigul Aegna saarel ning seal kuuldi mõndagi huvitavat bioloogia vallas.
Järgmise sissekande saab aga blogile teha juba päris sügiskuu auväärset nime kandval ajal - 22.09. algab ametlikult täieline sügis.
Goeie Nuwe Week!

Kommentaare ei ole: