laupäev, 22. veebruar 2020

Eesti Vabariigi sünnipäevast ning suurest kolimisest - TAG 17.02-21.02.2020

"Tõeliselt loominguline ja innustav on isik, kes saab vabalt töötada ja mõelda," lausub Albert Einstein 20. sajandi alguspäevil.  Ning Eesti inimestel, sealhulgas artelastel on tõeliselt vedanud, sest meil on võimalus vabalt mõelda ja töötada, õppida, areneda, olla innustunud ja inspireerida teisi. 
Eesti Vabariik tähistab sellel aastal 102. sünnipäeva ning selle raames peetud aktustel oli võimalik taas tunnustada neid, kes olid olnud millestki innustunud ja kuulata aktuse külaliste  ergutavaid sõnavõtte ning tõdeda sealjuures, et tõepoolest on kesksel kohal vabaduse mõiste ja arenguvõimaluste ootus - nii nagu aktusekülalised, Roheliste aseesimees  Kaspar Kurve ja riigikogu liige Tarmo Kruusimäe ka kõnelesid. 
Traditsioonide kohaselt on veebruar Arte gümnaasiumis ajalookuu ning õpilastel oli
võimalus väljendada ajalooga suhestumist erinevatset vaatenurkadest - kas kõneleda kirjatsi ja plakatitel TAG ajaloost, vilistlastest ja mälestustest koolimajas või vaadata
tulevikku. Igatahes oli näitus plakatitega kolimiseelses koolimajas võrdlemisi mitmekülgne.
Lisaks vabariigi sünnipäeva tähistamisele kees veebruaris TAG tõepoolest ümberasumise meeleoludes - läheb ju koolimaja kauaoodatud remonti ning koolipere kolib naabruses asuva endise 37. kk pinnale, puhumajja, nagu mõned õpetajad teraselt täheldasid (sõna ajutine sünonüüm puhutine ja sellest tuletis puhu).
II trimester lõppeb ning pikuke vaheaeg oma tormidega laseb koolirahval hinge tõmmata, kuniks...



Kommentaare ei ole: