reede, 14. veebruar 2020

Meremuuseumist; playboxist; sõbranädalast, külalistest - TAG 03.02.2020-14.02.2020

"Ära kõnni mu ees, ma ei pruugi järele tulla. Ära kõnni mu taga, ma ei pruugi ees astuda. Kõnni mu kõrval ja ole lihtsalt mu sõber." sõnab Albert Camus 1950ndatel. Viimastel nädalatel otsustasid artelased antud soovitust eriti tõsiselt võtta ja üksteise kõrval olla, sest tegemist oli nii ühise õppekäigu, playboxi, sõbranädala kui ka üleüldise kolimiseelse udrisusega. Aga järjepanu pilke heites on võimalik saada viimase kümne päeva kohta järgmist.
5.d viibis 06.02.2020 Paksus Margareetas muuseumitunnil. Uuenduskuuri läbinud
Meremuuseum pakub mitmekülgseid haridusprogramme, mille raames õpilased tutvusid kindlustorniga kui väravaga mere ja linna vahel. Lapsed said uurida ja arvata erinevate kaupate olemust, simuleerida linnaväravaid; ajajärjestada Paksust Margareetast tehtud ülesvõtteid, tutvuda vana kogega. Õppekäik tegi karges veebruaris meeled rõõmsaks. 
Kümnendal veebruaril  külastasid Tallinna Arte Gümnaasiumi vilistlased Henrik Pürg ja Getriin Strigin oma endise kooli õpilasi, kui rääkisid jalgpallurielust 8. ja 9. jalgpalliklassi
poistele.  Henriku sõnum noortele oli: "Ole teadlik oma nõrkustest ja arenda nendest oma tugevused, kuid ära unusta juba olemasolevaid tugevusi ja arenda nendest oma eelis teiste ees." Getriin soovitas aga seada igaühel eesmärgid üheks, kaheks ja viieks aastaks ning keskenduda nende saavutamisele. Esinejad andsid nii mõnegi mõtte. 

12.02 vallandus koolis aga playboxieelne ettevalmistuslaine. Tõsiküll, harjutatud oli juba eelnevalt ja üsna ohtralt, kostüümid ja muusika olid valmis. Meeleoluka ja lärmaka, üsna 21. sajandi teise kümnendi helide saatel ja tikktoksides möödus kaks etenduse tundi kiiresti. Parimateks pärjati sedakorda 12. klass vanemas vanuseastmes ja 6.a klass nooremas vanuseastmes. Kõige julgemaks esinejaks tunnistati 5.d klassi õppur Rasmus meeldejääva paroodiaga teemal "Sein on ees". Õhtu lõppes hüvastijätudiskoga. 


14.02 aga tõi kolimiseelsesse kooliärevusse südameid, lilli, kompvekke, häid soove ja kirju ning pisut sädelust riietusse - tähistati täielist sõprust. 
Viimased päevad vanas koolimajas on ühtepidi nostalgiast põimitud, kuid teisalt ootavad artelasi ees üsna teistmoodi ajad ja tegemised - vaid loetud päevade kaugusel on hetk, kui asenduspind 37. kk näol meid oma seinte vahele võtab ja tagasi saame tulla juba sootumaks uutesse tingimustesse. 

Kommentaare ei ole: