teisipäev, 13. juuni 2023

Suvesse suubudes - TAG 05.06-13.06.2023

 

"Puhkus kuulub töö juurde, nagu laud silmade juurde," sõnab India kirjanik, helilooja, filosoof, kultuuri- ja rahvustegelane Rabindranath Tagore 1916. aastal "Ekslevate lindude" lehekülgedel. 

Ja koolielu juurde kuuluv õppeaasta lõpp on just samalaadne nähtus - tööd on tehtud ja pikk suvi väljateenituna ees ootamas. Kooliaasta viimaste päevade märksõnadeks olid õppesuunapõhised praktikad ja mitmesugused ekskursioonid üle ilma :) 

10.r ja 11.r käisid TalTechis Mehaanika ja Tööstustehnika Instituudis uurimas ja proovimas, mida põnevat antud valdkonnas teha saab. Nähti isesõitvaid masinaid, valati 800 kraadist alumiiniumi vormi, keevitati metalli, vaadati metalli 3D printimist, tõmmati metalli puruks ja tehti palju muud huvitavat. Praktika sai teoks koostöös Tehnikaülikooli inimestega. 
Kunstiklassidel oli kunstipraktika vanalinnas ja vabaõhumuuseumis, kus taaskordselt tunnetati värvide, joonte, perspektiivide, valguse ja varjude vahelisi seoseid. Praktikapõhine näitus jääb kuni sügiseni nähtavaks koolimaja aatriumisse. 
Majandusõppesuunaline 8.d ühendas praktika ja klassiekskursiooni, viibides Rootsi Kuningriigis üsna olulisel päeval. Nimelt on meie loodenaabritel sel päeval riigipüha ja õppuritel õnnestus linnaekskursioonil Stockholmis sellest ka osavõtta. Praktika eesmärgiks oli tuvastada ja kirjeldada erinevaid kaubanduse ja ettevõtluse vorme. Lisaks said õpilased sõita metrooga, kogeda erakordselt suursugust vahtkonnavahetust, tutvuda pikaajalise pereettevõtte toodetega käsitöökompvekkide näol etc. 

Ja kui praktikad olid läbitud, ekskursioonid üle Eesti tehtud ja staadionil piisavalt sporditud, saabus kooliaasta lõpuaktus, kus tunnustati tublisid, lauldi ja mindi õndsalt õhates õnnelikule õppepuhkusele :) 
🌞🌞🌞🌞🌞🌞🌞🌞🌞🌞🌞🌞🌞🌞🌞🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻
🌞🌞🌞🌞🌞🌞🌞🌞🌞🌞🌞🌞🌞🌞🌞
Ja nüüd siis ongi nii, et päike pleegitaks juukseid
🍓🍓🍓🍓🍓🍓
 ja pruunistaks  olemist, maasikas, arbuus ja
 värske kurk paitaksid põske ja annaksid
🍉🍉🍉🍉🍉
 vitamiine, mereõhk kosutaks kasvu ja kopsu ning meeled puhkaksid kõigest sest saginast, 
🍦🍧🍦🍧🍦🍏🍐🍑🍒
suvi ootab.... 
🌞🌞🌞🌞🌞🌞🌞🌞🌞🌞🌞🌞🌞🌞🌞

Kommentaare ei ole: