laupäev, 11. veebruar 2017

"Kirke" esinemisest, rahvastepallist, ajalookuu külalisest; Euroopa 112 päeva tähistamisest - TAG 30.01-10.2016

Saabunud külm, mis kalendrikuule igati sobilik, tõi kaasa mõningase vaikuse koolitegevustes, kuid seda ainult mõneks päevaks. Näiliselt hetkeks suikunud toimetused napsasid ennast kergest unest üles ning aktiivust jagus nii Arte koolimajja kui koolivälistesse asjaajamistesse.
Jaanuari lõpul esines Arte neidudeansambel Kirke meie koolipere koostööpartneri,  Tallinna Tervishoiu Kõrgkooli, talvisel avaaktusel. Nagu ikka, tegid neidude hääle õhu ja olemise kergeks ning rõõmsaks.
Kolmandal veebruaril toimus Artes Mustamäe koolide kolmanda kooliastme õpilastele kunstikonkurss "Kodu jääb". Võidutöid saab peagi näha kunstinäitusel. Juuresolevalt pildilt on võimalik kaeda pelka nopet loominguliselt pinevast päevast.
Ajalookuu raames kohtusid 9. veebruaril riigikogu saadiku Mart Nutiga 9.-12. klasside õpilased. Külaline rääkis teemal "Eesti riigimudel, parlament ja valitsus"  Ka rääkis hr Nutt poliitilika keerulise masinasüsteemi  erinevatest vaatenurkadest valimistega seotud küsimustes terves maailmas.
Mustamäe koolide kolmandate
klasside rahvastepalli võistluste võitsid artelased. 
"Kullo" poolt organiseritud turniiri alagrupi võitis täiseduga ja finaal andis artelastele karika ja kuldmedalid. Võiskonnas mängisid: Evgeni Tšernjakov; Dmitri Guljajev; Jan Jakob Kabral; Kerret Kuusk; Miko Eha; Raiden Proosvelt; Henri Pukk; Endrik Viira; Artur Dyakiv. Õnne võitjatele ning häid tulemusi edaspidigi.
Kavalalt 11. veebruariga seotud päästeametile
pühendatud Euroopa 112 päeva raames seitsmendatele klassidele korraldatud töötubades osalesid ka artelased, kes said piiluda pommirühma, hädaabi, politsei, tuletõrjuja, sünoptiku, lasteabi ning raudteetöökorralduse tagatuppa. Õpilased said proovida elustamisvõtteid, kontrollida teadmisi, vastata mitmetele küsimustele, kuidas tuleb olukordades käituda. Ka prooviti, milline on inimröövi puhune õige tegutsemine. 
Asjatuste lõppedes astusid õppurid rahumeelsesse nädalavahetusesse, et koguda jõudu peagi eesootavaks sõbrapäeva mölluks, aga sellest juba järgmisel korral.



Kommentaare ei ole: