laupäev, 18. november 2017

Õpilasnäitus, helkuripäev, õppekäigud, temaatilised plakatid - TAG 13.11.2017-17.11.207

Viivi Luik lausub nimetus luuletuses: "Kahvatu valgus sügismaastike kohal. Valgeid tutte ohakad külvavad tuulde. All ribadeks rebitud taeva pikad ja porised teed." Ribadeks rebitud taeva all jätkub aga artelaste igapäevane koolielu pidevate tegelustega.
Kolmandad klassid leidsid vägagi sügiseselt loodusliku olemise Metsamõisa mõisas Järsi külas, Lääne-Virumaal Tamsalu vallas, Järva- Jaani kihelkonnas. Õppurid käisid loodusrajal, vaatlesid kohalikku floorat ja kuulasid huviga lugusid hääbuvast, kuid peagi taasärkavast loodusest ning tõdesid, et ka november kannab eneses uudset värskust.
Kümnendad klassid aga käisid Kunstihoones näitusel “Eksperimenta!”. See oli 14-21 aastaste koolinoorte poolt loodud kaasaegse kunsti näitus. Kunstnike töid teemal “Kunst ja majandus” oli 10 riigist. Õpilased tegid näituse raames rühmatöid, kus jad pidid välja esitatd teostest ühe ning mõtestama selle kunstipala olemust. Näitus oli paeluv, kaasaegne, gümnasistidele mitmeidki erinevaid kogemusi ja elamusi pakkuv.

15. novembril avati Kullo Lastegaleriis näitus. Näituse teemaks oli seekord "Vana Tallinn noorte Tallinn". Sinna olid valitud erinevatest koolidest õpilaste tööd, kaasaarvatud Tallinna Arte Gümnaasiumist, kes seda näitust ka korraldas. Näituse kohta kirjutas 11.a klassi õppur  Reti järgmist: "Huvitav oli vaadata, kuidas iga laps ja noor proovis kunsti põhjal edasi anda oma mõtteid Tallinna kohta. Leidus väga erinevaid ja mõtlemapanevaid vaatenurki, mille üle sai pikemalt arutletud.  Oli väga meeldiv uus kogemus ning soovitan teilegi uudistama minna. Näitus on üleval veel kolm nädalat." 
Loodame, et näitus on külastajaterohke.
16. novembril toimus 4.-6. klassidel traditsiooniline helkuripäev. Üritust korraldanud ÕE liikmed kirjeldasid sündmust järgnevalt: "Õpilased lahendasid liiklusteemalisi viktoriiniküsimusi, tegid plakateid, jooksid pimedas koolimajas taskulampidega helkureid otsides ringi ning kuulasid Paikuse Politseikooli kadettide õpetusi helkurite kohta. Kadettideks olid Arte vilistlane Kristi, Saskia ning külas oli ka Lõvi Leo." 
Lisaks liiklusele, loodusele, kunstile toimus õpilastel erinevates ainetes ja erinevate õpetajate juhendamisel  teadlikkuse tõstmine keskkonnast ja tervislikust toitumisest. Ja mis oleks parim viis mõlemat propageerida, kui teemasid plakatite näol ja ilmekalt erinevatel viisidel seinanäitustel presenteerida.
Vaid kahe nädala jagu on jäänud aega, et siseneda ametlikku jõulukuusse ning peagi see aastalõpp.

Kommentaare ei ole: