reede, 21. september 2018

Esimeste nädalate hoog - TAG 04.09-21.09.2018

Esimesed koolinädalad mööduvad reeglina mõnusas harjumises - tundide, tegemiste, üksteisega. 
Ning harjumist on ka mitme uue võimalusega, mis sellest õppeaastast artelastele vahetundides avanesid. "Liikuva kooli" programmiga liitumine on toonud
tegusate puhkepauside meeleolusid - vahetund ei pea ilmtingimata mööduma nutiseadmes sotsiaalmeediatades, vaid on ka muid võimalusi - hiiglaslik kabelaud, õhuhoki, puumeestega jäähoki, tantsuvahetund, liikumisrada. Õpilased on olnud võrdlemisi innukad ja on võtnud pakutavast hooga kinni. 



Sportlikult jätkasid artelased Tallinna koolinoorte meistrivõistlustel 10X100m pendelteatejooksus, kus saavutasid gümnaasiumi noormehed II koha. Koosseisu kuulusid: Henri Välja, Andrew James Black, Sten Erik Sarapuu, Nevil Krimm, Kenert Anniste, Brandon Bachmann, Mairo Miil, Rasmus Saar, Carl Põder, Bruno Aleksander Dominques, Jaan Kibus.  Jaksu neile tasakaalustada üldhariduslikke pingutusi spordiga ja pöidlad pihku, et tulemusi oleks mõlemas vallas ühesuguse edukusega! 
6.b aga tegutses Lehola peatuses ja Magistrali keskuse ees  legaalse graffitiga. Nimelt osaleb 6.b Maanteeameti projektis "Peatu, vaata, veendu" mille raames räägitakse  õpilastele liiklusohutusest ning õpilased ise valivad välja selliseid kohti, mis nende arvates on ohtlikud. Nendele kohtadele markeeritakse ka ohutule liiklemisele üles kutsuvad sildid. Ning just neid silte 6.b tegemas ka käis. 
Toimusid ka lahtiste uste päevad ja esimene lastevanemate üldkoosolek, millele lisandusid kohvik ning 
koolivormilaat. Arutati mitmeid vajalikke teemasid õpilaste tervishoiuga seonduvatest küsimustest koolimaja remondini välja. Hea meel oli tõdeda, et lapsevanemad on vägagi huvilised, osavõttu oli ohtralt. 
Vanasõna ütleb, et õnnetus ei hüüa tulles. Selle hüüatuse võimalikult õigeaegse toimumise nimel  oli Arte kooliperel tulekahju õppehäire, mille käigus mängiti taas läbi olukord, millele tuleb osata adekvaatselt reageerida. 
Uued nädalad aga paiskavad tegudeküllust mitmes suunas - küll kirjutades ja küll zumbatades/matkates/joostes/rammutades. Samuti tuleb kõnelda Euroopa keeli 😊 
Kaunist sügise algust!

Kommentaare ei ole: