laupäev, 17. oktoober 2020

Sujuvalt sügispausi õpetajate päevast; loodusainetest, õppekäikudest - TAG 05.10-16.10.2020

Sõnadel liikuma ja liikumine on kaks tasandit - üks märgib füüsilist  ja teine vaimset tegutsemist. TAG tegeleb mõlemaga väga intensiivselt  ning enne sügispausi said artelased mõlemas vallas usinalt tegutseda. 

5.10.2020 oli taaskordne õpetajate päev, mil kaheteistkümnendikud asendasid õpetajaid, toimus abituuriumi ja õpetajate ühisistumine, peeti meeles oma klassijuhatajaid ja aineõpetajaid ning tunnustati eelmise aasta töö eest kolleege. Põhikooli aineõpetajana sai linnapoolse tunnustuse õp Heli Kompus; parimaks klassijuhatajaks sai valitud Helen Martmaa; kooli mainekujundaja tiitli pälvis Karin Pollimann; parima koolitaja tunnustuse sai Lilian Bulai; parim olümpiaadi juhendaja oli Toomas Pajula. Ühisistumisel toimus ka väikene hääletundimisviktoriin ning meeleolukas minikontsert ja tuntud laulude ühisesitus. 

5.b käis kaemas keskaja Tallinnat ehk Revalit. Uue teadmisena võtsid lapsed kaasa selle, et  tornis valvab Vana-Toomas;  kuuldi, et on olemas gootistiil ja renessansiajastu, miks Mustpeade maja kannab sellist nime, miks Rataskaevu tänava kaev oli algul Kassi kaev, kust tuli nimi Reval, kes olid kaupmehed, kuidas nad elasid ja, et nad kuulusid gildidesse või tsunftidesse. Päev oli mitmekülgne ning kokkuvõtvalt:  „Asi oli tulemist väärt!" 




Seitse nädalat koolivaheajast koolivaheajani on möödas ning sügispaus tervitab artelasi oma kollase lehesaju, sügispäikese ja mõnusate puhkehetkedega.
Kuni järgmise sissekandeni juba hingedeaegu. 

Kommentaare ei ole: