laupäev, 26. november 2022

Ohtralt külalisi; edukalt sporti; ilulugemist; helkurdamist - TAG 31.10-25.11.2022


Artelastele tuntud metsas hilissügisene päikesekild 

"Mozart ei mõelnud muusikat kirjutades kunagi igavikule ja just see on põhjus, miks suur osa sellest, mis ta kirjutas, on igavene," ütleb Einstein ühes vestluses teadlastega.

Sõna igavene jääb kõlama koolieluski, sest see on ilmselt igavesest ajast igavesti ühtlases liikumises ja toob alati endaga põnevust. Ülevaadet saabki igavikuna tundunud novembrist blogi vahendusel uudistada, sest asjad kulgesid sedasi:

08.11.2022  külastas meie kooli teatrinäitleja Eduard Tee. Ta rääkis gümnasistidele, mis on luule, ja vene poeedist Igor Severjaninist, kes Eestisse elama kolis. Saalis kõlasid Severjanini luuletused eesti ja vene keeles. Lektor pani meid mõtlema ja mõtisklema filosoofilistel teemadel "Elu, sünd, surm", innustas kuulajaid saavutama oma eesmärke ja märkama, mis toimub inimese ümbruskonnas.


17.11 toimus Artes Vabariigi presidendi poolt välja kuulutatud uudishimu päeva "Uurime, õpime, avastame, mida õpikutes ei räägita" raames üritus. 
Kokku said värskete mõtetega 10.h õpilased ning kogenud artelased 12.h klassist. Koos õpiti paremini tundma ja mõistma Arte humanitaarsuuna olemust. Õpilased tõid rühmatöö tulemusena välja selle tugevad ja nõrgad küljed, esitasid omapoolseid ootusi ja võimalikke uusi valikuid suunaainete osas. Mõttetihedad arutelud vaheldusid hoogsate liikumispausidega õp. I. Vapperi juhtimisel.
Õpetajatest osalesid L. Arumäe, A. Tamm, H. Martmaa, M. Terep ja H. Loorents.





Arte sport-pühholoogia suuna gümnasistid rikastavad sagedasti oma praktiliste spordialaste töödega kaasõpilaste koolielu. Erinevaid spordialasid jagub igasse kuusse. Sel nädalal
korraldas Kerrit Aljasmäe sõpradega kogu gümnaasiumile 3x3 korvpallivõistlused. Võitjateks osutusid 11.sp, järgmised auväärsed kohad said endale 10.sp ja 12.tervishoid. Kiitus korraldajatele, osalejatele ja võitjatele!

Ja selliste toredate sõnadega võtabki hingekuu end kokku, et ruumi teha jõulukuule, mille päädides on võimalik lugeda lõppenuks kooliaasta esimene poolaasta ja saab võta natukeseks aega tagasi. 

Kommentaare ei ole: