laupäev, 15. aprill 2017

Sportlikud, musikaalsed ja ainevõistluse saavutused; vahvat õppekäikudelt; digised tunnid; Politseimuuseum: TAG 06.04-13.04.2017


Kord lörtsis ja kord päikesepaistes möödunud aprilli teine koolinädal tõi artelastele pisut pause juurde - liikuvad pühad kosutavad meeli. Kuigi ainult neljapäevane, kuid siiski tegemisi pilgeni täis aeg andis huvitavat mõtlemisainet.
Nt on artelased ikkagi spordis väga head tegijad.
Sest neljandikud võitsid rahvastepalli turniiri, kui 12.04 toimunus Mustamäe koolide finaalturniir, kus 4.k lassi poiste rahvastepalli mängus saavutas Arte gümnaasiumi võistkond I koha. Alagrupi turniiri võitis artelaste meeskond täiseduga ja finaalis samuti kõik vastased. Meeskonnas mängisid: Aleksei Tšernjakov (kapten), Trevor Agu, Silver Mets, Erik Lubaso, Kermo Luhila, Karl-Kristjan Tõruke, Rait Andre Raudsepp, Tomi Liivakant, Steven Kutsar, Rasmus Ilsjan.
Digikuu raames toimusid humanitaarainete õppetoolis  klassidevahelised konverentsviktoriinid, mis olid ühteviisi huvitavad nii küsijatele, vastajatele kui ka organiseerijatele. Üheaegselt lülitusid tööle kaamerad ja skype'd ning õpilased said küsida üksteiselt laste ja noorte aastaga seotud küsimusi või siis kontrollida ainealaseid teadmisi. 
Pärnus toimunud Eesti Koolispordiliidu Sportland 3x3 korvpalli finaalvõistlusel tuli 4.-5. klassi tüdrukute hulgas 2. kohale Arte gümnaasium. 
Tallinna Koolinoorte lauatennise võistlustel tuli 5.b klassi Eiris tublile teisele kohale.
Korvpalli U12 vanuserühma Ida-Euroopa regioonis tulid Sille-Liis 5.b ja Marta Eleri 5.a teisele kohale.
Lisaks spordile tuli häid teateid ka muusika valdkonnast. Lastekoor käis viimast korda ette laulmas, ka solistid Getter ja Sandra Maria said lavale. Neidudekoori ettelaulmine oli nädala eest. Suure tõenäosusega ootab meie kooli laululapsi laulupeol osalemine.
Algklassidel oli aga üks earkordselt põnev koolipäev, kui Politseimuuseum enanst mitmeks tunniks Arte aulasse ja koolihoovile sisse seadis. Lapsed said proovida mitmesuguseid korrakaitsjate töövahendeid: võtta sõrmejälgi, teha fotorobotit, kõndida "joodikuprillidega" ja mängida märulipolitseinikku.
6. aprillil  sõitsid  5. b klassi  õpilased  koos   klassijuhatajaga Lahemaa Keskkonnahariduse   Seltsi   raames   Lahemaale. 
Teemaks oli "Puust  ja punaseks". 
Tunnid toimusid   looduses  ja olid   väga huvitavad. Õpetati  puude saagimist,
raiumist, hööveldamist, laasimist, puude tundmist. Ilm oli päikesepaisteline ja  kõik said   väsitavast ja õpetlikust päevast  juurde  uusi teadmisi. 
11. klasside õpilased kaitsesid oma uurimsitöid ning astusid sammukese keskharidustee lõpu suunas ja üks pingeline nädalake sai taas otsakorrale.
Järgmises sissekandes aga on abituuriumiga seotust ning loomulikult ikka neid paljusid huvitavaid asjatalitusi, mis ühte sagisevat koolimaja illustreerivad.

Kommentaare ei ole: