reede, 29. märts 2019

Kilbaritest, tehnoloogiaalasest olümpiaadist, uisutamisest, spordist, näidendist, tunnipõnevustest, kohtumisest kirjanikuga - TAG 25.03.-29.03.2019

Märts tiksus lõplikult kevadeks ja kuu viimane õppenädal poetas põhjalikke ponnistuspiiskasid pea igasse päeva. 
Aeg-ajalt üllatab artelasi naabruses olev lasteaed, kellega TAG teeb mitmesugust koostööd. Nimelt käisid Kadaka lasteaia lapsed teisipäeval, 26. märtsil Arte gümnaasiumit uudistamas. Külakostiks oli neil kaasa võetud etendus, mida esitati 1. klasside õpilastele. Lapsed ütlesid julgelt luuletusi, etendasid tantse ja stseene sellest, kuidas loomad arsti juures käivad. Esimese klassi lapsed vaatasid huviga, etendus oli sisukas ja armas.  





Neljapäeval, 28. märtsil,  viibis 11.RT Eesti Kunstimuuseumis Gordon Matta-Clarki näitusel. Õpilasi juhendas giid, kes rääkis Clarkist lähemalt ja tema vaatest arhitektuurile. Õpilased said teada tõsiasja, et Gordon oli anarhitekt, arhitekti haridusega, kes kunagi polnud ühtegi maja ega ehitist projekteerinud, ta nägi

arhitektuuri teistmoodi ning lõi jäädvustusi poolikutest või katkistest ehitistest. Gordon oli esimesi kunstnikke, kes mõjutas suuresti kaasaegset kunsti. Gümnasistidele meeldis nii näitus kui ka muuseumitund. 

28. märts kujunes veel ka 5.-8. klassidele tõeliseks uisupäevaks. Õpilased said Škoda Jäähallis selle  talvehooaja liugu lasta. Õpilaste muljed olid järgmised: 5.a ja uisutamine. Väga meeldis, jalad väsinud,

aga ise õnnelikud - see on peamine!!
6.d ja 8. klass - keegi ei peljanud jääle tulla. Isegi need, kes uisutada ei osanud. Oldi püüdlikud ja nii mõnigi oskas tunni lõpuks uisutada. Lisaks mängisid lapsed muidugi ka jää peal kulli. Jälle üks vahva asi tehtud!!
Omanäoline on  ümmargust sünnipäeva tähistanud töö-ja tehnoloogiaalased võistlused TAG-s. Kaks  dekaadi  on  koolis need võistlused toimunud ning  selleaastane olümpiaadi teema oli „Mäng iseendale“, millest olid õpilased ka eelnevalt informeeritud, muu aga selgus alles kohapeal - materjal ja täpsemad tegevused. Võistlejatel tuli  4 tunni jooksul valmistada tööjoonis, tööjuhend ja mäng. Võistlustööd tulid väga eripalgelised, oli näha, et  üksteise mõtted jäljendamist ei leidnud. Osa võttis 27 õpilast erinevatest Tallinna koolidest. Artelastest saavutasid Fjodor Melehhov III ja Vadim Kokurin V koha. Tublid osalejad ning jaksu edasiseks!!!
Loodusõpetuses on vahel väga põnev suunata pilk mikroskoopi ja vaadelda õppimise võimalusrohkust sõna kõige otsesemas tähenduses teravdatud silmaga.  4.c noored teadlased tegelesid loodusõpetuse tunnis just selliste asjadega - õpiti käsitlema mikroskoopi, vaadati erinevaid kudesid ning kihte ja kirjeldati nähtuutt. Õpilastele meeldis tund väga. 
Lisaks kõigele muule käisid 7.c ja 8 jp vaatamas kinos filmi "Tõde ja õigus", toimus "Orhidee emale" numbrite ülevaatus
Järgmisesse nädalasse aga mahuvad gümnaasiumikatsed, Arte tants mitmed õppekäigud, 8. ja 11. klasside loov- ning uurimistööde eelkaitsmised.
😂Seniks aga turvalist kellakeeramist ja head 😂😂kulgu  naljakuusse! 😂 

Kommentaare ei ole: