laupäev, 2. november 2019

Külalised teistest haridusasutustest, osavõtt festivalist, õppekäik A. Le Coq Arenale; tunnipõnevused - TAG 28.10-01.11.2019

Esimese veerandi viimased õppepäevad olid kaunis vahvad, sest toimus 10. vene kultuuri festival Tallinna Kesklinna Vene Gümnaasiumis 17.10.2019, millest võtsid osa meie 6.a klassi õpilased. Festivalist osales 13 kooli. Festivali teema oli „220 aastat luuletaja ja kirjaniku A. S. Puškini sünnist”. Kavas oli rahvamuusikaansambli “Kuldsed mäed”, Tallinna Balletikooli õpilaste, tantsustuudio “Graatsia” laste ning ansambli “Kadrill” esinemine. Festivali raames toimusid meistriklassid ja õpilaste tööde demonstreerimine – näitus “Vene poeedi ja kirjaniku A.S.Puškini teoste kangelased”. Meistriklasse oli mitmesuguseid. Tutvustati pelmeenide
valmistamise protsessi. Õpilased valmistasid ise pelmeene ning degusteerisid neid. Pidulike maskide dekoreerimise meistriklassi viis läbi Arte gümnaasiumi kunstiõpetaja Heli, DAS-pastast maske värviti Deco värvidega ning dekoreeriti pärlite ja sulgedega. Kalligraafia meistriklassis valmistasid õpilased tembeldatud ja kaunistatud postkaarte. Töötubades valmistati veel peenikesest traadist helmestega dekoreeritud medaljone, helmestest mereolendite ja -taimede kujukesi „Muinasjutu kalamehest ja kalakesest“ motiividel, scrapbooking- tehnikas kalendreid kirjaniku tööga seotud piltidega. Juba 10 aastat ühendab festival Eesti ja Vene koolide noori, arendades nende teadlikkust vene kultuurist.
28. oktoobril käis Artes külas Tallinna Pae Gümnaasiumi õpetajate grupp, kes huvitusid meie kooli kogemustest projektipäevade korraldamises: planeerimisest, teemade valikust, õppematerjalide ettevalmistusest, õppepäeva korraldusest ja tagasiside võtmisest, aga ka õpetajatevahelisest koostööst ja lapsevanemate kaasatusest. Õppealajuhatajad tutvustasid neile kevadise õppesuunapõhise praktika korraldust, 7. klasside
praktikat Rõuge muinastalus ning põhikooli jalgpalliklasside töökorraldust ja projektitöid, samuti gümnaasiumi õppesuundadest lähtuvaid praktilisi tegevusi. I kooliastme Keskuste päeva tutvustas õp. Õnne Linnas.
30. oktoobril olid meil külas Pallipõnni Lasteaia mudilased, külalisi võtsid vastu 2a ja 2b klassi õpilased. Koos osaleti neljas tunnis: eesti keeles ja matemaatikas, kunstis, muusikas ja liikumises. Väga tublid ja viisakad lasteaialapsed said aimu
koolipäevast, 2. klasside õpilased tundsid rõõmu teistsugusest koolipäevast. Samasugune kooli tutvustav päev toimus septembris Kiikhobu Lasteaia lastele, kus võõrustajate rollis oli 1. klasside lapsed. Tammetõru Lasteaias käisid õpetajate päeval kasvatajateks meie 11. klasside tütarlapsed. 
Neljapäeval, 31.10.2019 käisid 73 artelast tutvumas  A. Le Coq Arena nende aladega, kuhu tavaliselt inimene naljalt ei pääse. Suure spordiväljaku massiivsusest saadi tõeliselt aimu tribüüni kõige kõrgematel ridadel istumisest. Õppekäik oli vahva ning meeldis lastele väga. 

TAG asetseb teadupärast Mustamäel kivilinnas, kus samas on majadavehaliselt piisavalt rohelust. Aeg-ajalt satub õppetundi aga ka täiesti ootamatuid külalisi, nagu juuresolevalt pildiltki näha võib. 

November on oma olemuselt looduses täielikule puhkerežiimile mineku kuu, kuid koolielus see ei kehti, sest uued tegemised ootavad igal koolipäeval. 

Seniks järgmise kirjutamiseni.
Ilusat hingeaega!!

Kommentaare ei ole: